Webhosting

Webhosting je místo určené Vámi zvolenému místu pro uložení dat, které se budou po zadání domény do prohlížeče zobrazovat. Webhosting je obvykle umístěný na webovém serveru, což je laicky řečeno počítač, který je online. Je tedy připojený do sítě a má svou pevnou IP adresu, na kterou je nasměrovaná doména. Na tomto počítači je poté vyhraněný prostor pro Vaše data.

Na webhosting se v drtivé většině případů přihlašujete pomocí FTP a používáte k tomu program, kterému se říká FTP klient

Součástí webhostingu jsou obvykle celkem tři části. FTP prostor, databáze (MySQL, MSSQL nebo PgSQL) a emaily. V nabídkách ale bývají např. i samostatné webhostingy bez emailů.

Při objednávce webhostingu je si nejprve rozmyslet, co budete na webu používat. Webhosting je totiž možné objednat i podle operačního systému serveru, který bývá buď Microsoft Windows, nebo nějaká z distribucí Linuxu. Linuxu jako takového se nemusíte bát. Vy s ním nepřijdete do kontaktu a tedy nemusíte znát žádné příkazy a také zde není nutná prakticky žádná znalost práce s tímto systémem. To za Vás bude dělat technik dané společnosti. U operačních systémů serveru se obvykle uživatel rozhoduje primárně podle jazyka, ve kterém je napsaná jeho aplikace. Základní rozlišení může být takové, že pro PHP zvolte Linux, pro ASP Windows.

Pokud mi chcete napsat rychlou zprávu, využije, prosím, níže uvedený
kontaktní formulář. Děkuji.

Další Kontaktní údaje