VPS

VPS je zkratka pro virtuální privátní server (virtual private server). Narozdíl od klasického webhostingu, kde máte přidělený prostor a k němu nějaké parametry jako jsou limity PHP, verze PHP, velikost FTP nebo velikost a verze MYSQL, máte u VPS zcela volnou ruku, jelikož jste administrátory celého serveru a tyto všechny parametry si určujete sami. To u klasického webhostingu dost často není vůbec možné.

Virtuální privátní server je tak v podstatě funkční server s root přístupem, o který se staráte sami. Není ve fyzické podobě, ale je virtualizovaný na nějakém hardwarovém nodu pod nějakou technologií, jako je např. VMWare, OpenStack a pod.

Veškeré zabezpečení a rizika spojená se správou serveru berete na sebe, jako na správce. Odměnou za to ale máte možnost nainstalovat si kdykoliv novou verzi php, pomocí php.ini si nastavit vlastní limity PHP, povolit, nebo zakázat různé, klíčové funkce a pod.

Dlužno dodat, že pro správu VPS je nutné mít opravdu velmi dobré znalosti ohledně správy serveru. Pokud je nemáte a budete experimentovat, hrozí Vám riziko napadení serveru, ztráty dat, nebo i blokace ze strany poskytovatele, pokud bude ze serveru po napadení podniknut DDOS útok nebo bude ze serveru spamováno.

Pokud mi chcete napsat rychlou zprávu, využije, prosím, níže uvedený
kontaktní formulář. Děkuji.

Další Kontaktní údaje