Update – aktualizace

WordPress, včetně jeho všech doplňků, jako jsou šablony a pluginy prochází vývojem. Pokud chcete, aby Váš systém byl bezpečný a měl opravené veškeré nalezené chyby a bezpečnostní rizika, je nutné systém udržovat aktuální.

Proto je nutné provádět aktualizace. Zpravidla se aktualizují tyto položky:

  • wordpress a jeho jádro
  • šablony vzhledu
  • pluginy

Aktualizace je také možné nastavit jako automatické, kdy se poté WordPress i veškeré zmíněné položky aktualizují samy, krátce po jejich vydání. Automatická aktualizace se provádí vždy a pouze u stabilních verzí, nikoliv u beta verzí.

aktualizace

U automatických aktualizací existuje jedno zásadní riziko, se kterým je nutné počítač. Občas si “nesedne” nová verze pluginů s aktuální verzí WordPressu a naopak. Může se tak stát, že po jedné z provedených automatických aktualizací nebude web funkční, protože dojde k výše uvedenému konfliktu. Celá situace pak může skončit PHP chybou na webu a naštvanými návštěvníky.

Pokud nebudete mít automatické aktualizace aktivní, doporučuji alespoň jednou měsíčně navštívit administraci a provést aktualizace ruční. Jeden měsíc je dostatečná perioda k udržení webu stále v aktuálních verzích. 

A jako u všeho, co se aktualizuje, nezapomínejte zálohovat!

Pokud mi chcete napsat rychlou zprávu, využije, prosím, níže uvedený
kontaktní formulář. Děkuji.

Další Kontaktní údaje