Table of content – kčemu slouží?

Obsah, známý také jako table of content (TOC), je důležitou součástí každého dlouhého textu nebo článku. Je to seznam sekcí a nadpisů, který umožňuje čtenářům rychle se orientovat v textu a najít informace, které hledají. Obsah je zejména užitečný pro články, které mají více než několik stránek, protože umožňuje čtenářům najít klíčové informace bez nutnosti procházet celý text.

Ve WordPressu se obsah článku automaticky generuje na základě hierarchie nadpisů v textu. Pokud máte například nadpis H1 pro název článku, můžete použít nadpis H2 pro kapitoly nebo části článku a nadpis H3 pro podkapitoly nebo podsekce. Poté WordPress vytvoří TOC, který se zobrazí na začátku nebo na konci článku.

Existují různé způsoby, jak můžete TOC vylepšit, aby byl užitečnější pro čtenáře. Jedním z nich je použití hyperodkazů, které umožňují čtenářům kliknout na odkaz v TOC a okamžitě se přesunout na příslušnou část textu. Dalším způsobem, jak vylepšit TOC, je použití kratších názvů kapitol nebo podkapitol, které lépe popisují obsah části textu. To pomůže čtenářům lépe porozumět obsahu článku a snadněji najít informace, které hledají.

TOC je také důležitý z hlediska SEO (Search Engine Optimization), protože pomáhá vyhledávacím robotům rychle identifikovat klíčová témata v textu a zlepšit tak jeho pozici ve výsledcích vyhledávání. Pokud máte dlouhý článek s řadou klíčových slov, může být TOC skvělým způsobem, jak zlepšit jeho pozici ve vyhledávačích.

Kromě toho může být TOC využit i pro další účely. Například může být použit jako navigace v e-booku nebo PDF souboru, který má více kapitol. TOC může být také využit jako základ pro vytvoření interaktivní mapy, která umožní čtenářům procházet text a najít informace, které potřebují.

Pokud mi chcete napsat rychlou zprávu, využije, prosím, níže uvedený
kontaktní formulář. Děkuji.

Další Kontaktní údaje