SSL

SSL je protokol, který umožňuje zabezpečenou komunikaci mezi počítačem uživatele a serverem. U klasických stránek v prohlížeči tak můžete znát nezabezpečenou komunikaci pomocí HTTP protokolu, nebo zabezpečenou pomocí HTTPS protokolu.

HTTPS komunikaci pak zajišťuje tzv. SSL certifikát.

U HTTP komunikace, tedy té nezabezpečené, si počítač uživatele a server předávají data v nešifrovaném formátu. Kdokoliv, kdo tedy bude stát mezi uživatelem a serverem, může takovou komunikaci zachytit a dostat ji v nešifrované podobě.

Naproti tomu HTTPS komunikace zajištuje to, že se data mezi uživatelem a serverem  předávají zašifrovaná, a pokud někdo uprostřed taková data zachytí, dostane pouze zašifrovaný hash, nikoliv data samotná.

SSL je nezbytnou podmínkou pro provoz např. internetového obchodu, kam uživatelé zadávají velmi citlivá data o sobě, o své platební kartě a mnohé další věci, které by měly být na cestě k serveru vždy pouze v zašifrované podobě.

V dnešní době je SSL a HTTPS komunikace upřednostňována prakticky všemi vyhledávači. Tedy pokud HTTPS na svém webu nemáte, budete ve výsledcích vyhledávání velmi jistě penalizování a odsunuti na horší pozice.

http_https

Pokud mi chcete napsat rychlou zprávu, využije, prosím, níže uvedený
kontaktní formulář. Děkuji.

Další Kontaktní údaje