SMTP

SMTP je zkratka pro Simple Mail Transfer Protocol. Na tomto protokolu pracuje většina serverů, které slouží k rozesílání emailů. Pokud tedy odesíláte mail, a je jedno, zda přes webové rozhraní, nebo mailového klienta, vždy používáte smtp server. Tedy server, který pracuje s tímto protokolem.

Co se týče WordPressu, ten může rozesílat emaily nebo newslettery dvěma způsoby. Tím primární je PHP funkce mail. Je to funkce, která funguje v samotné PHP a díky které se odesílají emaily. Používá se např. při automatických emailech po registraci uživatele, nebo na funkci PHP mail pracuje většina kontaktních formulářů, resp. pluginů pro kontaktní formulář.

Pokud tedy např. přestane funkce mail v PHP fungovat, může být vždy řešením, nastavit si v pluginu pro kontaktní formulář namísto funkce mail rovnou SMTP server. 

V nastavení SMTP serveru budete vždy potřebovat minimálně login a heslo. Obvykle bývá login celá mailová adresa a heslem bývá heslo do dané schránky.

Mnoho SMTP serverů následně vyžaduje autentizaci, tedy ověření, že jste oprávněni přes něj posílat e-maily.

S případným nastavením SMTP serveru se tedy vždy můžete obrátit na svého poskytovatele emailových služeb. Nastavení SMTP bude mít buď v jeho znalostní bázi, nebo Vám poradí support, pokud je dostupný. 

Pokud mi chcete napsat rychlou zprávu, využije, prosím, níže uvedený
kontaktní formulář. Děkuji.

Další Kontaktní údaje