Onepage

Onepage web je výraz pro stránku vytvořenou ve WordPressu, ale i v jiném redakčním systému, která má veškerý obsah integrovaný do jedné hlavní stránky. Ta se potom roluje odshora dolů, a přitom se postupně zobrazuje veškerý obsah webu. Menu takového webu se pak řeší formou kotev, protože stránka nemá žádný jiný obsah pod jinou URL adresou. Hlavní stránka webu tedy vždy obsahuje nějak pojmenovanou kotvu, která slouží v menu pro zobrazení daného místa.

Uvedu příklad. V hlavním menu bude odkaz kontakt. Kontakt jako takový ale nemá svou vlastní stránku a tedy ani vlastní url pro menu. Na jednostránkovém webu se tedy v místě, kde jsou kontaktní informace vloží kotva, která se pojmenuje jako #kontakt. V horním menu se poté #kontakt použije jako URL. Pokud někdo na takové URL klikne, prohlížeč plynule sjede přímo na dané místo, kde jsou kontaktní informace.

Onepage web a používání kotev je momentálně celkem oblíbená a moderní forma rychlé prezentace, vhodné např. pro webové vizitky. Onepage web se nehodí pro obsáhlejší stránky s velkým množstvím informací, kde by se pravděpodobně musel obsah stejně dodávat na jiné, přidružené stránky.

Kotva v Elementoru se řeší widgetem anchor menu, nebo tak, že se pojmenuje daná sekce pomocí CSS ID dané sece.

Více informací o kotvách lze nalézt v tomto článku: https://blog.jirivanek.eu/cs/2022/12/04/jak-v-elementoru-pouzivat-kotvy-anchor-menu/

Pokud mi chcete napsat rychlou zprávu, využije, prosím, níže uvedený
kontaktní formulář. Děkuji.

Další Kontaktní údaje