Localhost

Localhost se velmi často používá jako výraz pro “emulaci” webového serveru na Vašem vlastním počítači. Zde si nainstalujete Apache server spolu s MySQL. Díky tomu jste pak schopni nainstalovat si WordPress na svém stolním počítači, nebo na notebooku, celý jej odladit a nakonfigurovat a posléze již hotový a připravený web pouze přenést na ostrý webový a databázový server.

Existuje zde jedno riziko, které je dobré nepodcenit. Je nutné počítat s možností, že Váš localhost bude nakonfigurovaný trochu jinak, než ostrý webový server. Bude mít jiné limity PHP, jiné povolené a zakázané funkce atd. Není tedy vždy pravidlem, že co perfektně funguje na localhostu, bude také perfektně fungovat i na webovém serveru.

Pokud chcete používat localhost a ladit si WordPress na Vašem počítači také, doporučuji nastudovat si instalaci Apache, MySQL a PHP na Windows operačním systému. Např. zde

Localhost se dále používá také jako termín pro něco, co běží na daném serveru. Uvedu příklad. Budete mít server, na kterém běží jak webserver, tak databázový MySQL server. Při instalaci WordPressu pak budete do položky server-hostitel psát localhost, protože MySQL běží na stejném serveru jako webserver.

Pokud mi chcete napsat rychlou zprávu, využije, prosím, níže uvedený
kontaktní formulář. Děkuji.

Další Kontaktní údaje