Excerpt ve WordPressu: jak správně používat tuto funkci

Excerpt je kratší verze článku, která se zobrazuje na stránce blogu, v kategoriích a archivech. Je to vlastnost WordPressu, která může být velmi užitečná pro správné zobrazování obsahu na stránce blogu.

Proč je důležité používat Excerpt?

Používání Excerptů může mít několik výhod. Za prvé, zlepšuje to zážitek uživatele, protože jim umožňuje rychleji přehledně procházet obsah vašeho webu. Za druhé, to může také zlepšit vaši SEO. Může to být užitečné, pokud se rozhodnete zahrnout klíčová slova do excerptu.

Jak vytvořit Excerpt ve WordPressu?

Existuje několik způsobů, jak vytvořit Excerpt ve WordPressu. Jedním z nejjednodušších způsobů je použít automatickou funkci, kterou WordPress nabízí. Když vytvoříte nový příspěvek, WordPress automaticky použije prvních několik řádků vašeho článku jako Excerpt. Pokud však chcete vytvořit vlastní Excerpt, můžete použít dvě různé metody.

První metoda spočívá v tom, že vytvoříte samostatný textový blok v editoru a do něj napíšete svůj Excerpt. Tento blok poté přetáhněte do oblasti Excerpt v pravém sloupci editoru.

Druhá metoda je použít speciální zkratku <!–more–> v editoru. Zkratka umožní určit, kde bude Excerpt ukončen a kde bude článek pokračovat.

Jak upravit Excerpt ve WordPressu?

Pokud chcete upravit Excerpt, můžete to snadno udělat v editoru příspěvků. Vpravo od editoru uvidíte pole Excerpt. Pokud už existuje Excerpt, uvidíte ho zde. Pokud neexistuje, můžete vytvořit nový Excerpt, následně ho upravit a uložit.

Klíčová slova v Excerptu

Pokud se rozhodnete zahrnout klíčová slova do Excerptu, může to pomoci zlepšit SEO vašeho webu. Můžete zahrnout klíčová slova do Excerptu, ale musíte si dát pozor na to, aby vypadaly přirozeně.

Nepoužívejte klíčová slova na nesprávných místech, nebo je nepoužívejte příliš často, protože to může vést k penalizaci od vyhledávačů. Když zahrnete klíčová slova do Excerptu, dbejte na to, aby byly součástí celkového tématu článku a aby byly použity přirozeně. Pokud chcete, aby byl váš Excerpt více nápadný, můžete zvážit použití silných slov, která přitáhnou pozornost čtenáře.

Další výhody použití Excerptu ve WordPressu

Excerpty také pomáhají udržet vaše stránky čisté a přehledné. Když používáte Excerpty, uživatelé se nemusí scrollovat zbytečně dlouho na vašich stránkách, aby našli požadovaný obsah. Excerpty pomáhají také při zobrazování obsahu na mobilních zařízeních, kde jsou obrazovky menší.

Je také důležité, aby Excerpty byly krátké a jasně formulované. Pokud je Excerpt příliš dlouhý, může to vést k nezbytnému scrollování na stránce, což může být otravné pro uživatele. Pokud je Excerpt nejasný nebo neúplný, uživatelé možná nebudou mít jasné pochopení o čem článek pojednává.

Závěr

Excerpt ve WordPressu je užitečná funkce, která vám umožní správně zobrazovat obsah na vašem blogu. Používání Excerptu může pomoci zlepšit zážitek uživatele, zlepšit SEO a udržet vaše stránky čisté a přehledné. Můžete vytvořit Excerpt ručně nebo použít automatickou funkci, kterou nabízí WordPress. Ať už se rozhodnete jakkoli, dbejte na to, aby byl váš Excerpt krátký, jasně formulovaný a obsahoval klíčová slova, která jsou součástí celkového tématu vašeho článku.

Pokud mi chcete napsat rychlou zprávu, využije, prosím, níže uvedený
kontaktní formulář. Děkuji.

Další Kontaktní údaje