WordPress 6.2.2 je nyní k dispozici!

Upraveno 6 prosince, 2023 00:23

Ano, WordPress 6.2.2 je nyní k dispozici a můžete provést manuální, nebo automatickou aktualizaci systému. Aktuálně vydaná verze WordPressu 6.2.2 se věnuje opravě jedné chyby a také jednoho bezpečnostního problému. A vzhledem k tomu, že je to  bezpečnostní aktualizace, doporučují Vám vývojáři okamžitou aktualizaci Vašich webových stránek. Vývojáři rovněž provedli aktualizace ve všech verzích WordPressu, počínaje verzí 5.9.

WordPress 6.2.2 řeší problémy vzniklé ve verzi 6.2.1 a také zajišťuje ochranu proti zranitelnosti, která byla řešena v té samé verzi. Ta mimo jiné vyšla nedávno. Reakce na objevený problém tedy přišla ze strany vývojářů poměrně rychle. V srpnu 2023 pak můžeme zároveň očekávat vydání hlavní aktualizace v podobě verze 6.3. O této verzi najdete více informací zde: https://make.wordpress.org/core/6-3/

WordPress 6.2.2 je nyní k dispozici! Proveďte aktualizaci.

Pokud máte nastavenou automatickou aktualizaci, provede Váš redakční systém vše za Vás. Na Vás bude se poté přihlásit, promazat případnou cache, pokud používáte plugin pro mezipaměť, a zkontrolovat, zda web běží v pořádku.

Pokud automatické aktualizace zapnuté nemáte, můžete si novou verzi WordPressu stáhnout z oficiálního webu wordpress.org, případně z české mutace cs.wordpress.org. Pokud jste si jistí, že aktualizace nezpůsobí problémy, nebo konflikt šablony či pluginů, proveďte aktualizaci pomocí administrace.

  • přihlaste se do administrace svého WordPressu
  • klikněte v levém menu na položku nástěnka
  • proveďte aktualizaci na poslední, aktuálně vydanou verzi
  • ještě před samotnou aktualizací si určitě proveďte zálohu webu i databáze

Další informace o této aktualizaci naleznete také na stránce HelpHub (https://wordpress.org/support/wordpress-version/version-6-2-2).

O jakou bezpečnostní záplatu vlastně jde?

Nová verze WordPressu blokuje zpracování shortcode v uživatelem generovaných datech.

Problém výše byl původně vyřešen už ve verzi 6.2.1, ale ve verzi 6.2.2 bylo nutné provést další úpravy v reakci na odezvy, které přišly od komunity uživatelů.

Více článků o WordPressu

Celá kategorie je zde

Web je vytvářen s pečlivostí k obsaženým informacím. Snažím se poskytovat kvalitní a užitečný obsah, který ostatním pomáhá, nebo je inspiruje. Pokud jste spokojeni s mou prací a chtěli byste mě podpořit, můžete to udělat prostřednictvím jednoduchých možností.

Byl pro Vás tento článek užitečný?

Klikni na počet hvězd pro hlasování.

Průměrné hodnocení. 0 / 5. Počet hlasování: 0

Zatím nehodnoceno! Buďte první

Jak užitečný vidíte tento článek.

Sledujte mě na sociálních médiích.

Je mi líto, že pro Vás nebyl článek užitečný.

Jak mohu vylepšit článek?

Řekněte mi, jak jej mohu zlepšit.

newsletter

Odebírejte Newsletter

Buďte v obraze! Připojte se k odběru newsletteru a buďte první, kdo získá nejnovější informace přímo do vaší e-mailové schránky. Sledujte aktuality, exkluzivní události a inspirativní obsah, přímo na Vašem e-mailu.  

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře/ů
Vložené zpětné vazby.
Zobrazit všechny komentáře.

Pokud mi chcete napsat rychlou zprávu, využije, prosím, níže uvedený
kontaktní formulář. Děkuji.

Další Kontaktní údaje