Databáze obrázků zdarma – freepik.com

Upraveno 6 prosince, 2023 00:26

Pokud vytváříte web, nebo např. píšete blog, tak jistě znáte situaci, kdy potřebujete sehnat grafické podklady. A je úplně jedno, zda jde o ikony do menu, “feature” obrázky do článků, nebo cokoliv jiného. Pokud stahuje obrázky, které jsou veřejně vyhledané pomocí např. Google vyhledávání, vztahují se na ně autorská práva. Tyto obrázky mohl sice autor použít z veřejné databáze, ale také nemusel. Patrně se Vám v tu chvíli nic nestane, nicméně, pokud autor na takový obsah narazí, můžete mít problém. Abyste takovým problémům předešli, můžete používat obrázky, které jsou dostupné veřejně a zdarma. Jedna taková databáze obrázků zdarma bude i předmětem tohoto článku.

Databáze obrázků zdarma

Osobně jsem zvykl velmi často používat databáze obrázků, které mohu stáhnout zcela bezplatně. Můžete je použít kdekoliv a můžete si je také upravit podle svého. Tyto obrázky mají licenci, která takové nakládání s nimi umožňuje. Jedna z takových databází je freepik.com. Můžete zde naleznout stovky obrázků, které jsou zdarma, či můžete využít i placené členství, kde se dostanete k mnohem větší databázi obsahu. Zároveň také freepik pracuje i s velmi oblíbeným editorem Figma, který si mnoho designérů oblíbilo např. pro tvorbu šablon vzhledu do WordPressu.

Licenci na obrázky používá freepik.com vlastní. Pokud by Vás zajímala více, veškeré informace naleznete zde: https://www.freepikcompany.com/legal

Vyhledávání

Freepik.com funguje na principu vyhledávání obrázků podle klíčových slov. Ty zadáváte do horní lišty. Každý obrázek má určité tagy, a freepik Vám díky nim najde obsah, který buď přesně, nebo alespoň částečně odpovídá Vámi zadaným klíčovým slovům. V levém menu aplikace si pak můžete zaškrtnout, že máte zájem pouze o obrázky s licencí zdarma. Vyhnete se tak prokliku mezi obrázky, které po Vás při stažení budou požadovat placené členství.

Databáze obrázků zdarma – závěr

Databáze obrázků a grafiky se Vám může hodit prakticky vždy, kdy stavíte web a potřebujete jej doplnit i grafikou. Spolupráce s oblíbeným nástrojem Figma pak určitý bonus navíc. Pokud jste tedy hledali, kde by mohla být nějaká zajímavá databáze obrázků zdarma, zkuste se podívat na freepik.com. Možná si ji zařadíte také mezi oblíbené databanky pro obrázky.

Více článků o WordPressu

Celá kategorie je zde

Web je vytvářen s pečlivostí k obsaženým informacím. Snažím se poskytovat kvalitní a užitečný obsah, který ostatním pomáhá, nebo je inspiruje. Pokud jste spokojeni s mou prací a chtěli byste mě podpořit, můžete to udělat prostřednictvím jednoduchých možností.

Byl pro Vás tento článek užitečný?

Klikni na počet hvězd pro hlasování.

Průměrné hodnocení. 0 / 5. Počet hlasování: 0

Zatím nehodnoceno! Buďte první

Jak užitečný vidíte tento článek.

Sledujte mě na sociálních médiích.

Je mi líto, že pro Vás nebyl článek užitečný.

Jak mohu vylepšit článek?

Řekněte mi, jak jej mohu zlepšit.

newsletter

Odebírejte Newsletter

Buďte v obraze! Připojte se k odběru newsletteru a buďte první, kdo získá nejnovější informace přímo do vaší e-mailové schránky. Sledujte aktuality, exkluzivní události a inspirativní obsah, přímo na Vašem e-mailu.  

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře/ů
Vložené zpětné vazby.
Zobrazit všechny komentáře.

Pokud mi chcete napsat rychlou zprávu, využije, prosím, níže uvedený
kontaktní formulář. Děkuji.

Další Kontaktní údaje