Jak ve WordPressu zjistit verzi PHP

Upraveno 6 prosince, 2023 00:26

Verze PHP je kritická pro každého, kdo bere bezpečnost i rychlost svého webu alespoň trochu vážně. Je důležitá pro chod redakčního systému i proto, jakou verzi WordPressu můžete provozovat. Pokud např. budete chtít web na poslední verzi WordPressu, to jest 6.2, budete potřebovat PHP ve verzi 7.xx. Poplatné době napsání tohoto článku, je dobré již začít přemýšlet o hostingu, který nabízí verzi PHP v řadě 8. V tomto článku se dozvíte, jak ve WordPressu zjistit verzi PHP. To bude totiž informace, se kterou při případném upgradu můžete pracovat.

Jak ve WordPressu zjistit verzi PHP

Verzi PHP můžete zjistit mnoha postupy. V administraci svého poskytovatele webhostingu, pomocí funkce phpinfo (), nebo zcela jednoduše, pomocí WordPressu. Pokud již máte WordPress nainstalovaný, umí Vám nativně sdělit verzi PHP také. A není to vůbec složité. Postupujte následovně:

  • v levém menu si klikněte na položku “Nástroje
  • z podmenu vyberte položku “Zdraví webu
  • v informativní kartě o zdraví webu si vyberte záložku “Informace
  • rozklikněte položku “Server

Položka s označením server Vám poskytne základní informace o webovém serveru, na kterém běží Váš redakční systém. Mezi jednotlivými informacemi najdete také verzi PHP, kterou Váš web aktuálně používá.

Jak ve WordPressu zjistit verzi PHP
Jak ve WordPressu zjistit verzi PHP

Jaká verze PHP je optimální pro aktuální verzi WordPressu

Zjednodušeně řečeno bude optimální verze 8.0 a výše. To znamená, že pro WordPress 6.2, což je aktuální verze platná době napsání tohoto článku, by na serveru mělo být PHP ve verzi 8, 8.1 nebo 8.2. Stejná verze by měla být také u MySQL. Tedy např. verze 8.0.26-16. Proč je tomu tak, je z mnoha důvodů. Mezi základní důvody proč mít na serveru nové verze MySQL a PHP jsou bezpečnost, rychlost a stabilita. Pokud tedy např. bojujete s pomalejší odezvou systému, může Vám změna verze PHP na vyšší výrazně pomoct.

Závěr

Zjištění verze PHP pro Vás může být odrazový můstek např. ve zjišťování problémů s rychlostí. Nicméně automaticky zde neplatí rovnítko, že čím vyšší verze PHP, tím rychlejší WordPress. Verze PHP rychlosti v mnohém pomůže. Nicméně stále zde budou hrát roli i další faktory, jako je rychlost serveru, přidělená paměť a to nejdůležitější, což je optimalizace Vašeho systému.

Více článků o WordPressu

Celá kategorie je zde

Web je vytvářen s pečlivostí k obsaženým informacím. Snažím se poskytovat kvalitní a užitečný obsah, který ostatním pomáhá, nebo je inspiruje. Pokud jste spokojeni s mou prací a chtěli byste mě podpořit, můžete to udělat prostřednictvím jednoduchých možností.

Byl pro Vás tento článek užitečný?

Klikni na počet hvězd pro hlasování.

Průměrné hodnocení. 0 / 5. Počet hlasování: 0

Zatím nehodnoceno! Buďte první

Jak užitečný vidíte tento článek.

Sledujte mě na sociálních médiích.

Je mi líto, že pro Vás nebyl článek užitečný.

Jak mohu vylepšit článek?

Řekněte mi, jak jej mohu zlepšit.

newsletter

Odebírejte Newsletter

Buďte v obraze! Připojte se k odběru newsletteru a buďte první, kdo získá nejnovější informace přímo do vaší e-mailové schránky. Sledujte aktuality, exkluzivní události a inspirativní obsah, přímo na Vašem e-mailu.  

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře/ů
Vložené zpětné vazby.
Zobrazit všechny komentáře.

Pokud mi chcete napsat rychlou zprávu, využije, prosím, níže uvedený
kontaktní formulář. Děkuji.

Další Kontaktní údaje