Jak ve WordPressu zakázat Gravatary

Upraveno 6 prosince, 2023 00:27

Gravatar je služba třetí strany, díky které WordPress zobrazuje malé, profilové obrázky např. v komentářích. A právě z toho důvodu, že jde o službu třetí strany, která se logicky nenačítá lokálně ze serveru webu, může tato služba zpomalovat odezvy systémy. To pocítíte nejvíce na takovém webu, kde se pod články nachází pravidelně více komentářů. Pokud Gravatary nevidíte na svém webu jako prospěšné, můžeme se společně podívat na to, jak ve WordPressu zakázat Gravatary nativně, přímo přes administraci a nastavení systému.

Co je to Gravatar?

Gravatar je webová služba, která umožňuje uživatelům snadno propojit svou fotografii s jejich e-mailovou adresou. Když se přihlásíte na jiné webové stránky, které podporují Gravatar, váš profilový obrázek se automaticky zobrazí. Tento nástroj usnadňuje správu profilových fotografií a umožňuje uživatelům se jednoduše identifikovat na různých webových stránkách.

Gravatary jsou často využívány v diskuzích a komunitách, kde chtějí být uživatelé lépe rozpoznatelní sami mezi sebou a mít tak vlastní identitu. Gravatar je v současnosti dostupný pro všechny uživatele a jednoduše se s ním pracuje. Stačí, abyste se pouze zaregistrovali na oficiálních stránkách (gravatar.com) a nahráli svou fotografii. Tím si danou fotografii propojíte s Vaší e-mailovou adresou. Poté se už nemusíte starat o to, jaký obrázek použijete na různých webových stránkách, protože Gravatar si ho automaticky najde a zobrazí. Vy musíte do profilu uvést pouze správnou e-mailovou adresu, se kterou máte Gravatar propojený.

Jak ve WordPressu zakázat Gravatary

Vypnutí Gravatarů můžete ve WordPressu provést velmi jednoduše. Pro WordPress je tato služba nativní a můžete ji deaktivovat v nastavení komentářů přímo v administraci. Postupujte tedy následovně:

  • v levém menu si klikněte na položku Nastavení
  • přesuňte se v podmenu na “Nastavení komentářů
  • zde odškrtněte položku “Povolit avatary
  • nezapomeňte nové nastavení uložit
Jak ve WordPressu zakázat Gravatary

Jakmile nastavení uložíte, změní se ikona přihlášeného uživatele na defaultní ikonu, která je implicitní pro všechny uživatele systému. To poznáte jednoduše v pravém horním rohu administrace, kde se zobrazuje aktuálně přihlášený uživatel.

Jak ve WordPressu zakázat Gravatary

Vypnul jsem Gravatary, ale autorům článků bych chtěl profilové fotky ponechat.

Pokud na WordPressu deaktivujete Gravatary, zmizí profilové fotografie spojené s emailovou adresou všem. Nejen komentujícím uživatelům webu, ale také autorům článků. Pokud autorům budete chtít fotografie ponechat, můžete je nahrát lokálně na FTP webu, ze kterého WordPress běží. To lze provést například pluginem Co-Authors, Multiple Authors and Guest Authors in an Author Box with PublishPress Authors.

Po aktivaci tohoto pluginu můžete následně přes položku “Author Profile” a záložku “Avatar” nastavit lokální fotografii uživatele, resp. autora článků. Díky tomu budete profilové fotografie nahrávat z vlastního FTP webu, nikoliv vzdáleně ze serverů třetích stran.

Jak ve WordPressu zakázat Gravatary

Jak ve WordPressu zakázat Gravatary

Závěr

Vypnutí Gravatarů jak jste mohli vidět výše není opravdu nic složitého. Nastavení lokálních fotografií také ne, pokud o ně budete mít zájem. Pokud jsou ale komentáře na Vašem webu mnohočetné, může vypnutí Gravatarů výrazně zrychlit načítání obsahu článků.

Více článků o WordPressu

Celá kategorie je zde

Web je vytvářen s pečlivostí k obsaženým informacím. Snažím se poskytovat kvalitní a užitečný obsah, který ostatním pomáhá, nebo je inspiruje. Pokud jste spokojeni s mou prací a chtěli byste mě podpořit, můžete to udělat prostřednictvím jednoduchých možností.

Byl pro Vás tento článek užitečný?

Klikni na počet hvězd pro hlasování.

Průměrné hodnocení. 0 / 5. Počet hlasování: 0

Zatím nehodnoceno! Buďte první

Jak užitečný vidíte tento článek.

Sledujte mě na sociálních médiích.

Je mi líto, že pro Vás nebyl článek užitečný.

Jak mohu vylepšit článek?

Řekněte mi, jak jej mohu zlepšit.

newsletter

Odebírejte Newsletter

Buďte v obraze! Připojte se k odběru newsletteru a buďte první, kdo získá nejnovější informace přímo do vaší e-mailové schránky. Sledujte aktuality, exkluzivní události a inspirativní obsah, přímo na Vašem e-mailu.  

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře/ů
Vložené zpětné vazby.
Zobrazit všechny komentáře.

Pokud mi chcete napsat rychlou zprávu, využije, prosím, níže uvedený
kontaktní formulář. Děkuji.

Další Kontaktní údaje