Proč se web na Facebooku nezobrazuje správně?

Upraveno 6 prosince, 2023 00:29

Možná jste zaregistrovali, že aplikace Facebook začala používat vlastní, vnitřní prohlížeč webových stránek. To znamená, že pokaždé, když kliknete v aplikaci na odkaz, zobrazí se stránka v interním Facebook prohlížeči. Resp. webová stránka se zobrazí uvnitř aplikace Facebook, namísto v defaultním prohlížeči jako např. Chrome nebo Firefox. Zde pak může vzniknout důvod, proč se web na Facebooku nezobrazuje správně. Pojďme se podívat na to, proč se tak děje a jak to opravit.

Proč se web na Facebooku nezobrazuje správně?

Prvně bych něco řekl k problému a jak vlastně vypadá. Obvykle narazíte na problémy se zobrazením grafiky. Ve zkratce řečeno, v klasickém prohlížeči se zobrazí grafika správně, v interním prohlížeči Facebooku už ale nikoliv. Prostě tam chybí. Nezobrazí se obrázky, nebo jiné grafické komponenty webu. A celé to má na svědomí špatně napsaný kód webu. Tedy, abych byl přesnější, mixovaný obsah webu.

Odstraňte mixovaný obsah

Problém totiž nastává v situaci, kdy celý web funguje pod protokolem HTTPS, nicméně některé jeho části jsou uvedeny jako HTTP. To jsou právě dost často cesty k obrázkům. Facebook má s tímto poměrně zásadní problém a řeší to tím způsobem, že vše, co má cestu s HTTP prostě nezobrazí.

Tím se dostáváme k jádru problému. Dokud budete mít na webu mixovaný obsah, a tedy technicky vzato špatně napsaný zdrojový kód, problém nevyřešíte. Budete muset najít všechny URL adresy v kódů začínající na HTTP a tyto upravit.

Jak můžu opravit chybu, pokud používám redakční systém WordPress?

Proč se web na Facebooku nezobrazuje správně?

Pokud máte web postavený na redakčním systému WordPress, máte dvě možnosti, jak problém opravit. Pomocí úpravy MySQL databáze, nebo pomocí pluginu. V případě, že neumíte zacházet z databází, postačí Vám, když nainstalujete a aktivujete plugin Really simple SSL. Tento plugin dělá v podstatě pouze to, že vezme zdrojový kód poskytnutý serverem, a než se tento kód odešle prohlížeči uživatele, upraví jej. Najde všechna místa, kde je adresa s HTTP a tu přepíše na HTTPS. Z pohledu webového prohlížeče tak nebude existovat žádný mixovaný obsah, jelikož plugin upraví výstup tak, aby v něm žádné HTTP nebylo.

Pokud umíte zacházet s MySQL databází a nástrojem phpMyAdmin, můžete namísto pluginu upravit celý obsah Vašeho redakčního systému. Ve zkratce si provedete zálohu a otevřete ji v textovém editoru jako je např. PSPAD. Pomocí funkce “zaměnit za” upravíte veškeré HTTP na HTTPS a SQL soubor uložíte. Tímto upraveným SQL přepíšete obsah databáze. Tím HTTPS dostanete do zdrojového kódu natvrdo, aniž by tuto záležitost musel suplovat plugin.

Proč se web na Facebooku nezobrazuje správně? Závěr.

Mixovaný obsah může potrápit mnoho začínajících tvůrců webu. A není vždy snadné takový problém identifikovat. Je tedy lepší se mixovanému obsahu vyhýbat už ze začátku. Pokud byste chtěli vědět více o opravě mixovaného obsahu, můžete se podívat sem:

Problém s HTTPS a mixovaným obsahem
Migrace WordPressu ze subdomény na doménu

 

Více článků o WordPressu

Celá kategorie je zde

Web je vytvářen s pečlivostí k obsaženým informacím. Snažím se poskytovat kvalitní a užitečný obsah, který ostatním pomáhá, nebo je inspiruje. Pokud jste spokojeni s mou prací a chtěli byste mě podpořit, můžete to udělat prostřednictvím jednoduchých možností.

Byl pro Vás tento článek užitečný?

Klikni na počet hvězd pro hlasování.

Průměrné hodnocení. 0 / 5. Počet hlasování: 0

Zatím nehodnoceno! Buďte první

Jak užitečný vidíte tento článek.

Sledujte mě na sociálních médiích.

Je mi líto, že pro Vás nebyl článek užitečný.

Jak mohu vylepšit článek?

Řekněte mi, jak jej mohu zlepšit.

newsletter

Odebírejte Newsletter

Buďte v obraze! Připojte se k odběru newsletteru a buďte první, kdo získá nejnovější informace přímo do vaší e-mailové schránky. Sledujte aktuality, exkluzivní události a inspirativní obsah, přímo na Vašem e-mailu.  

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře/ů
Vložené zpětné vazby.
Zobrazit všechny komentáře.

Pokud mi chcete napsat rychlou zprávu, využije, prosím, níže uvedený
kontaktní formulář. Děkuji.

Další Kontaktní údaje