Jak v Elementoru zapnout iniciály

Upraveno 6 prosince, 2023 00:29

Iniciály jsou velká písmena, která se používají na začátku slov v textu, obvykle na začátku kapitol, odstavců nebo v názvech. Jsou to zkratky nebo symboly, které pomáhají čtenáři orientovat se v textu a snadno najít požadovanou část. Dnes se podíváme na to, jak v Elementoru zapnout iniciály v textovém widgetu, abyste vždy měli první písmeno odstavce velké.

Jak v Elementoru zapnout iniciály

Iniciály jsou důležitou součástí typografie a grafického designu. Používají se v knihách, novinách, časopisech a dalších tištěných materiálech. Díky iniciálám se text stává vizuálně přitažlivějším a čitelnějším. Iniciály mohou být velmi různorodé – mohou být zdobené, psané ručně, malované nebo tisknuté.

V minulosti byly iniciály psány ručně a zdobeny ilustracemi. V moderní době jsou většinou tisknuty pomocí počítačů a grafických programů, ale stále se najdou umělci, kteří se specializují na ručně psané iniciály a vytvářejí tak nádherné knižní ilustrace.

Iniciály se také používají jako součást loga společností nebo organizací. Například v logu společnosti IBM se používá iniciála “I”, v logu společnosti Volkswagen je iniciálou “V” a v logu společnosti Google se používá iniciála “G”.

To je ve zkratce trocha teorie k tomu, co jsou to iniciály.

Elementor a textový widget

Elementor funkci iniciál obsahuje a její zapnutí je opravdu velmi jednoduché. Zapnutí iniciál můžete v textovém widgetu aktivovat na kartě obsahu, kde je přímo položka: Iniciály zapnout/vypnout. Díky zapnutí této funkce první písmeno odstavce zvětší, a vy pak můžete následně upravovat jeho chování (uvedu níže).

Jak v Elementoru zapnout iniciály

Jak provedete úpravu vzhledu iniciály?

Abyste si vzhled iniciály upravili podle Vámi požadovaných parametrů, přesuňte v textovém widgetu na kartu “CSS”. Na této kartě můžete upravit mnoho parametrů iniciály jako jsou např.

  • barva písmene
  • velikost
  • typ písma
  • mezera za iniciálou
  • stín
  • mnohé další
Jak v Elementoru zapnout iniciály

Jak v Elementoru zapnout iniciály. Závěr

Iniciály v textu mohou i nemusí vypadat dobře. Záleží vždy na úhlu pohledu majitele webu a také na citlivosti, s jakou iniciály do textu implementuje. U určitého typu webů tak mohou být iniciály zajímavým grafickým zpestřením, jinde naopak budou vypadat nevhodně. Pokud se však rozhodnete tuto funkci zapnout, jak vidíte, není to nikterak složité. Stačí pouze jedno tlačítko a trochu vkusu k doladění.

Více článků o Elementoru

Celá kategorie je zde

Web je vytvářen s pečlivostí k obsaženým informacím. Snažím se poskytovat kvalitní a užitečný obsah, který ostatním pomáhá, nebo je inspiruje. Pokud jste spokojeni s mou prací a chtěli byste mě podpořit, můžete to udělat prostřednictvím jednoduchých možností.

Byl pro Vás tento článek užitečný?

Klikni na počet hvězd pro hlasování.

Průměrné hodnocení. 0 / 5. Počet hlasování: 0

Zatím nehodnoceno! Buďte první

Jak užitečný vidíte tento článek.

Sledujte mě na sociálních médiích.

Je mi líto, že pro Vás nebyl článek užitečný.

Jak mohu vylepšit článek?

Řekněte mi, jak jej mohu zlepšit.

newsletter

Odebírejte Newsletter

Buďte v obraze! Připojte se k odběru newsletteru a buďte první, kdo získá nejnovější informace přímo do vaší e-mailové schránky. Sledujte aktuality, exkluzivní události a inspirativní obsah, přímo na Vašem e-mailu.  

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře/ů
Vložené zpětné vazby.
Zobrazit všechny komentáře.

Pokud mi chcete napsat rychlou zprávu, využije, prosím, níže uvedený
kontaktní formulář. Děkuji.

Další Kontaktní údaje