Jak ve WordPressu zakázat automatické aktualizace

Upraveno 6 prosince, 2023 00:32

Bezpečnost WordPressu byste jako majitelé webu rozhodně neměli podceňovat. Automatické aktualizace jsou jedním z kroků, který pomáhá udržet Váš redakční systém v bezpečí. Nejenže minimalizujete riziko bezpečnostní chyby, ale také získáváte nové funkce, které s aktualizacemi přicházejí. I přes tento nepopiratelný fakt ale může dojít k situaci, kdy mohou být automatické aktualizace problém. Kupříkladu při upgradu na novou verzi jádra. Proto je někdy nejen dobré, ale i vhodné automatické aktualizace deaktivovat. Tedy určitě jen dočasně, než problém vyřešíte. Jak ve WordPressu zakázat automatické aktualizace si ukážeme v tomto článku.

Jak ve WordPressu zakázat automatické aktualizace

Automatické aktualizace se dají zakázat pomocí konfiguračního souboru WordPressu. Jmenuje se wp-config.php a je uložený v kořenové složce redakčního systému. Tento soubor obsahuje klíčové pokyny a nastavení redakčního systému. Mezi ně patří mimo jiné i připojovací údaje k databázi. Pomocí vhodných direktiv je možné v tomto souboru WordPressu přikázat, jak se má v určitých chvílích chovat. Můžete tedy například zapnout debug mód a a logování chyb, nebo můžete zakázat automatické aktualizace. Ty můžete zakázat na třech úrovních. Jde o samotné jádro, pluginy a šablonu vzhledu.

Direktivy, kterými se aktualizace zakazují

Direktivy zde napíši postupně tak, jak aby bylo ihned jasné, co zakazují. Vybrat můžete jen jednu, nebo všechny. Je tedy na Vás, co přesně a kde potřebujete zakázat.

Jak u WordPressu zakázat automatické aktualizace jádra

Aktualizaci samotného WordPressu na jeho nové verze zakážete touto direktivou:

				
					define( 'WP_AUTO_UPDATE_CORE', false );
				
			

Zákaz aktualizace pluginů

Pokud způsobují problémy pluginy, jejich automatickou aktualizaci zakážete přidáním této direktivy do souboru wp-config.php.

				
					add_filter( 'auto_update_plugin', '__return_false' );
				
			

Jak ve WordPressu zakázat automatické aktualizace
šablony vzhledu

Občas může problém způsobit aktualizace vzhledu webu, a je tedy dobré počkat na novou verzi, ve které vývojář chybu opraví. To provedete vložením následující direktivy do konfiguračního souboru.

				
					add_filter( 'auto_update_theme', '__return_false' );
				
			
Jak ve WordPressu zakázat automatické aktualizace
Jak ve WordPressu zakázat automatické aktualizace

Závěr

Jak můžete z výše uvedeného postupu vidět, je dobré vědět jak ve WordPressu zakázat automatické aktualizace jádra, pluginů i šablony. Není to věc, která problém vyřeší. Pouze jej odsune a dá Vám více času problém lokalizovat a vyřešit např. alternativním pluginem se stejnou funkcí. Případně může problém vyřešit vývojář vydáním záplaty, pokud je problém v kódu daného elementu. Jde tedy o dvousečnou zbraň. Na jednu stranu sice web díky aktualizaci nespadne, na stranu druhou ale bude neaktuální, což Vám může přinést určitá bezpečnostní rizika. Berte tedy vždy zákaz aktualizací pouze jako dočasné řešení, než najdete cestu k tomu, aby web fungoval správně na nových verzích všech elementů, které používá.

Více článků o WordPressu

Celá kategorie je zde

Web je vytvářen s pečlivostí k obsaženým informacím. Snažím se poskytovat kvalitní a užitečný obsah, který ostatním pomáhá, nebo je inspiruje. Pokud jste spokojeni s mou prací a chtěli byste mě podpořit, můžete to udělat prostřednictvím jednoduchých možností.

Byl pro Vás tento článek užitečný?

Klikni na počet hvězd pro hlasování.

Průměrné hodnocení. 4 / 5. Počet hlasování: 1

Zatím nehodnoceno! Buďte první

Jak užitečný vidíte tento článek.

Sledujte mě na sociálních médiích.

Je mi líto, že pro Vás nebyl článek užitečný.

Jak mohu vylepšit článek?

Řekněte mi, jak jej mohu zlepšit.

newsletter

Odebírejte Newsletter

Buďte v obraze! Připojte se k odběru newsletteru a buďte první, kdo získá nejnovější informace přímo do vaší e-mailové schránky. Sledujte aktuality, exkluzivní události a inspirativní obsah, přímo na Vašem e-mailu.  

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře/ů
Vložené zpětné vazby.
Zobrazit všechny komentáře.

Pokud mi chcete napsat rychlou zprávu, využije, prosím, níže uvedený
kontaktní formulář. Děkuji.

Další Kontaktní údaje