Recenze na Kugoo G-Booster

Upraveno 11 prosince, 2023 14:16

Koloběžku Kugoo G-Booster jsem kupoval minulý rok jako rozumnou alternativu v poměru ceny k výkonu. Jednalo se, a stále se jedná o velmi zajímavý produkt na poli elektrických koloběžek. Za aktuální cenovku kolem 27 000 Kč můžete dostat velmi dobrý dojezd, rychlost i výkon. Pokud se tedy o tuto koloběžku také zajímáte, a zajímá Vás i recenze na Kugoo G-Booster, tak zde Vám napíši několik málo postřehů za necelých 1000 km jízdy s ní.

Recenze na Kugoo G-Booster

Recenze na Kugoo G-Booster

Zpracování samotné koloběžky je velmi dobré. Vše velmi dobře lícuje, nikde nic vysloveně neskřípá a celá konstrukce se zdá být poměrně pevná. Koloběžka Vám dorazí v balíku částečně rozložená, avšak složení zabere cca 20 minut. První problém, na který jsem u skládání narazil byly brzdy. Ty nejsou nikterak seřízené a koloběžka buď nebrzdí vůbec, nebo brzdy drhnou a kolo se ani nepohne. Musíte tedy počítat s tím, že první servis brzd bude na Vás, doslova hned při prvním skládání koloběžky. Mě osobně se nepodařilo brzdy seřídit dokonale ani po dvou hodinách.

Řešením pro mě tedy byl servis, kde brzdy seřídili opravdu dokonale. Čili chyba nebyla v koloběžce, ale v rukou. Na mou obranu musím říct, že jsem kotoučové brzdy na kole nikdy neměl a seřizování jsem prováděl podle návodů na internetu. Můj výsledek byl, že koloběžka sice brzdila dobře, ale v určitém místě mi vždy cinkal kotouč o destičku. No nic. Koloběžku jsem složil, servis za 300 Kč udělal brzdy a mohlo se začít jezdit.

První závada po 350 km

Nejsem si dodnes jistý, zda šlo o výrobní vadu, o které jsem nakonec i četl na internetu, nebo o mou neznalost toho, jak zatěžovat kontrolery v koloběžce. Nicméně po cca 350 km mě koloběžka nechala na trase, neschopná se rozjet. Na displeji zobrazila pouze dvě chyby a nepohla se ani o metr. Na měsíc tedy putovala na záruční servis. Problém byl v kontroléru zadního kola. Pozor, jde o poměrně častou závadu těchto koloběžek.

Dovolím si tedy po této zkušenosti malou radu, jelikož ke smrti zadního kontroléru jsem nejspíš přispěl také. Koloběžka má náhon na obě kola, kdy pomocí voliče na řídítkách určujete, zda je výkon poslaný pouze na zadní kolo, nebo na obě. V rámci toho, abych dosáhl maximálního dojezdu jsem, drtivou většinu času posílal výkon pouze na kolo zadní. Obě jsem zapínal pouze do kopce. Kontrolér ale takovou zátěž neunesl a vypověděl funkčnost.

První rada u používání koloběžky tedy bude taková, abyste jezdili na obě kola. Tím, že budete posílat výkon pouze na jedno, neušetříte prakticky žádný dojezd. Ve výsledku je totiž úplně jedno, zda jedno kolo jede na 100 %, nebo obě na 50 %.

Kontroler se vyměnil v rámci záruky a jezdilo se dál. Vlastně jezdí až dodnes, jelikož od té doby zatím žádná závada nepřišla

Výkon Kugoo G-booster a reálný dojezd

Výkon má koloběžka cca 2400W. Jedná se ale o výkon špičkový a nikoliv stálý. Ten stálý je 2 x 800 W. Nicméně tento výkon koloběžce stačí k tomu, aby i se mnou a mými 80 kily neměla problém se žádným kopcem. Opravdu se mi zatím nestalo, že by se mnou kamkoliv nevyjela. Ty největší trháky zvládla koloběžka bez problémů s rychlostí kolem 30 km/h a více. Na rovném terénu se prakticky všude dostávám na maximální rychlost, která je u Kugoo G-Booster 55 km/h. Rozhodně by jela více, počítám ale, že zde už zasahuje elektronický omezovač a dále ji nepustí.

Dojezd záleží na mnoha faktorech. Stěžejní je rychlost a terén. Proto uvedu několik příkladů, kterých jsem dosáhl s váhou 80 kilo a s batohem cca 10 kg.

  • Rovný a mírný terén, střední rychlost do 30 km/h – dojezd 40 km
  • Rovný terén a pomalá rychlost 20 km – dojezd 55 km
  • Kopcovitý terén a plný výkon – dojezd 25 km

Všechny tyto reálné dojezdy jsem absolvoval s náhonem na obě kola. Co se týče dojezdu, pro monitoring baterie a celé koloběžky máte na řídítkách dva displeje. Jeden ukazuje pouze voltáž baterie, ale je na slunci prakticky nečitelný. Druhý je v podstatě něco jako řídící jednotka, kde jsou již všechny ukazatele. Mezi ně patří baterie, voltáž, rychlost, rychlostní stupeň, kilometry aktuální trasy či celkové kilometry a mnohé další.

Zrychlení a výkon

Zrychlení i výkon jsou pro mě naprosto dostačující. Jelikož Kugoo G-Booster nemá tovární tlumič řízení, je maximální rychlost 55 km/h už docela na hraně. Koloběžka má v této rychlosti sklony k wobblingu. Tedy k rozkmitání řidítek, které velmi často může vést k pádu. Rozhodně tedy nepodceňujte helmu, nejlépe s ochrannou čelistí.

Co se týče brzd, ty jsou opravdu průměrné a žádný zázrak zde úplně nečekejte. Koloběžka má vpředu i vzadu brzdy kotoučové, ale nikoliv hydraulické. Nebrzdí to nikterak zle, ale také nijak agresivně. Brzdy po čase dost nepříjemně pískají. No, alespoň nemusíte používat originální zvonek. Každý rád uskočí.

Pokud chcete jezdit na maximální výkon a rychlost, rozhodně bych Vám doporučil vyměnit brzdy za hydraulické. Pokud je doplníte i tlumičem řízení, dostanete mnohem větší zážitek i jistotu z jízdy.

Specifikace koloběžky:

  • Výkon: 800 W přední motor + 800 W zadní motor (špičkový výkon až 2400 W oba)
  • Kapacita baterie: 23Ah
  • Reálný dojezd (otestovaný) 25-55 km

Recenze na Kugoo G-Booster závěrem 

Abych vše podstatné shrnul do nějakého závěru, jsem spokojený. Pokud nechcete jezdit v extrémních rychlostech a při běžné váze člověka do 100 kg, Vám koloběžka nabídne opravdu velmi svižné svezení. A to na poměrně velkou vzdálenost. Dobíjení baterie trvá cca 10 hodin, čili budete limitovaní opravdu výkonem baterie na celý den. Koloběžka je velmi vhodná i na cestování ve městě. Pokud opomenu zákonem daný limit 25 km/h, tak v běžném provozu s rychlostí, kterou koloběžka poskytuje, nikoho zdržovat nebudete. Dokonce ani auta ne. Pokud tedy hledáte víceméně univerzální koloběžku jak do terénu, tak do města jde o velmi dobrou volbu z aktuálních nabídek. A cena je také sympatická. Není to málo, ale také to není více jak 50 000 za komerčnější koloběžky o stejných parametrech.

Pokud se tedy rozhodujete, zda si jí pořídit či nikoliv, snad Vám tato malá recenze na Kugoo G-booster alespoň v něčem pomohla. Pokud jste v ní nenašli, co jste hledali, nebojte se zeptat v komentářích.

Web je vytvářen s pečlivostí k obsaženým informacím. Snažím se poskytovat kvalitní a užitečný obsah, který ostatním pomáhá, nebo je inspiruje. Pokud jste spokojeni s mou prací a chtěli byste mě podpořit, můžete to udělat prostřednictvím jednoduchých možností.

Byl pro Vás tento článek užitečný?

Klikni na počet hvězd pro hlasování.

Průměrné hodnocení. 4.1 / 5. Počet hlasování: 16

Zatím nehodnoceno! Buďte první

Jak užitečný vidíte tento článek.

Sledujte mě na sociálních médiích.

Je mi líto, že pro Vás nebyl článek užitečný.

Jak mohu vylepšit článek?

Řekněte mi, jak jej mohu zlepšit.

newsletter

Odebírejte Newsletter

Buďte v obraze! Připojte se k odběru newsletteru a buďte první, kdo získá nejnovější informace přímo do vaší e-mailové schránky. Sledujte aktuality, exkluzivní události a inspirativní obsah, přímo na Vašem e-mailu.  

Odebírat
Upozornit na
guest
2 Komentáře/ů
Nejstarší
Nejnovější Nejvíce hlasováno
Vložené zpětné vazby.
Zobrazit všechny komentáře.
Dashe

som s nim spokojny ale mohol by byt este nadupanejsi, keby sa tu kvoli dementnym bruselskym smerniciam nepredavala okyptena verzia (napr. na ruskom trhu maju motory 3200w)

Pokud mi chcete napsat rychlou zprávu, využije, prosím, níže uvedený
kontaktní formulář. Děkuji.

Další Kontaktní údaje