Jak vkládat do WordPressu telefonní číslo

Upraveno 6 prosince, 2023 00:55

V minulém článku jsem psal o tom, jak můžete ve WordPressu vkládat do textu e-mailovou adresu. Konkrétně takovým způsobem, aby byla jednoduše klikací. Zmíněný článek můžete najít zde: Klikací e-mail ve WordPressu. Tento způsob můžete zvolit pro to, abyste svým návštěvníkům zjednodušili činnost na webu a udělali jim práci o něco víc pohodlnější. Dnes se podíváme na to, jak vkládat do WordPressu telefonní číslo. Protože i to se dá provést mnoha způsoby. Ten první je docela fádní, kdy donutíte své uživatele číslo zkopírovat a teprve poté jim umožnit Vám zavolat. Druhý způsob je o něco víc zajímavější. Ano, i telefonní číslo se dá vložit do webu takovým způsobem, že v mnohém lidem práci ulehčíte.

Jak vkládat do WordPressu telefonní číslo

Aby bylo telefonní číslo na webu opravdu aktivním prvkem, pak se i ono dá vložit do textu webu podobně, jako URL adresa. Oproti e-mailu, kde používáte atribut “mailto:” ale u telefonního čísla použijete atribut “tel:“. Díky tomu, že pro telefon použijete na webu formát URL adresy, bude taková informace použitelnější hlavně na mobilních zařízení.

Proč používat atribut tel:?

Stejně jako u e-mailové adresy způsobíte atributem tel: nějakou akci. Konkrétně takovou, že uživateli, který na telefonní číslo klikne, se na mobilním zařízení sama spustí aplikace na uskutečnění volání. Návštěvník webu Vám tedy může rovnou zavolat. Tím mu odpadá akce s kopírováním čísla a klasickým vkládáním do dialeru. Uživatel jenom klikne a ihned Vám volá.

Jistě si umíte představit, že člověk, který je zrovna ve spěchu, takovou funkci uvítá. A rozhodně Vám to také zvýší počet lidí, kteří z webu zavolají. Obzvláště pak takových, kteří mohou mít s moderními technologiemi problém a kopírování telefonního čísla by pro ně bylo náročné (obvykle senioři).

Formát telefonního čísla, který vložíte na web v klikatelném formátu vypadá takto:

				
					tel:+420 123456789
				
			
Jak vkládat do WordPressu telefonní číslo

Jak vkládat do WordPressu telefonní číslo a zvýšit tím šance na to, že uživatel opravdu zavolá?

Jak můžete z výše uvedeného textu vidět, tato funkce se na webu používá z prostého důvodu. Umožnit návštěvníkovi webu zavolat Vám velmi jednoduchým způsobem a pouze na jedno kliknutí. To velkou měrou zvyšuje šanci, že Vás uživatelé budou kontaktovat touto formou, jelikož to pro ně bude uživatelsky příjemné a hlavně rychlé. Pokud tedy chcete zvýšit konverzi volání, které uskuteční lidé navštěvující Vaše stránky, je toto jedna z možností, jak dosáhnout vyšších čísel uskutečněných hovorů. Jak vkládat do WordPressu telefonní číslo a jak díky tomu zvýšit šance na uskutečnění hovorů např. na eshopu již nyní víte. Můžete tedy zkusit, zda taková drobná změna neudělá s počtem hovorů velké věci.

Více článků o WordPressu pro začátečníky

Celá kategorie je zde

Web je vytvářen s pečlivostí k obsaženým informacím. Snažím se poskytovat kvalitní a užitečný obsah, který ostatním pomáhá, nebo je inspiruje. Pokud jste spokojeni s mou prací a chtěli byste mě podpořit, můžete to udělat prostřednictvím jednoduchých možností.

Byl pro Vás tento článek užitečný?

Klikni na počet hvězd pro hlasování.

Průměrné hodnocení. 0 / 5. Počet hlasování: 0

Zatím nehodnoceno! Buďte první

Jak užitečný vidíte tento článek.

Sledujte mě na sociálních médiích.

Je mi líto, že pro Vás nebyl článek užitečný.

Jak mohu vylepšit článek?

Řekněte mi, jak jej mohu zlepšit.

newsletter

Odebírejte Newsletter

Buďte v obraze! Připojte se k odběru newsletteru a buďte první, kdo získá nejnovější informace přímo do vaší e-mailové schránky. Sledujte aktuality, exkluzivní události a inspirativní obsah, přímo na Vašem e-mailu.  

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře/ů
Vložené zpětné vazby.
Zobrazit všechny komentáře.

Pokud mi chcete napsat rychlou zprávu, využije, prosím, níže uvedený
kontaktní formulář. Děkuji.

Další Kontaktní údaje