Klikací e-mail ve WordPressu

Upraveno 6 prosince, 2023 00:55

Pokud vytváříte web pomocí redakčního systému WordPress ale i pomocí čehokoliv jiného, jsou jeho velmi důležitou součástí i kontakty. Kontakty bývají zpravidla umístěné v horním menu, nebo v patičce webu. Případně můžete kontakty umístit na obě pozice. Součástí sekce pro kontakty bývá i e-mailová adresa, na kterou Vám mohou uživatelé Vašeho webu poslat zprávu. Pokud místo e-mailu na webu nepoužijete přímo kontaktní formulář, je žádoucí, aby byl e-mail klikatelný. A dnes se podíváme na to, jak se klikací e-mail ve WordPressu vytváří.

Proč je lepší použít klikací e-mail ve WordPressu, než pouze prostý text?

E-mailovou adresu můžete přidat v klasické textové podobě. To znamená, že e-mail bude zobrazen pouze v textové podobě jako informace pro Vaše uživatele. To je sice jednoduché, ale pro uživatele webu může být taková podoba nepraktická. Hned vysvětlím proč, a jaký je v tom rozdíl.

Pokud umístíte e-mailovou adresu na web pouze v textové podobě, znamená to pro uživatele následující. Adresu e-mailů musí návštevník Vašeho webu zkopírovat a terpve následně vložit do nějakého e-mailového klienta. Pokud je e-mail klikací, stačí na takovou adresu kliknout a e-mailový klient se na daném zařízení otevře sám. Vaše e-mailová adresa v něm již bude vyplněna automaticky.

Na klasickém počítači asi nebude pro návštěvníka takový problém e-mail zkopírovat. Na mobilním zařízení se ale může jednat o výraznou pomoc, jelikož zde bývá kopírování obsahu o poznání náročnější.

E-mail jako URL adresa

Pro to, aby mohl uživatel na e-mail kliknout se používá velmi podobný zápis jako pro URL odkaz. Adresu tedy zapíšete jako odkaz, ve kterém použijete speciální atribut “mailto:“.

Zápis e-mailové adresy ve formátu pro kliknutí pak může vypadat následovně:

				
					mailto: vanek@jirivanek.eu/cs
				
			

Pokud uživatel klikne na takový odkaz, namísto jiné stránky vyvolá akce zapnutí e-mailového klienta, který do příjemce automaticky vloží adresu ze zápisu. Uživatel již pouze vyplní předmět a obsah zprávy. Díky tomu mu ušetříte čas, kdy by jinak musel zprávu zkopírovat, následně by musel v menu mobilu najít program pro správu e-mailů. Teprve zde by po zadání nového e-mailu mohl uživatel adresu zkopírovat.

Klikací e-mail ve WordPressu

Klikací e-mail ve WordPressu pomůže zpříjemnit odesílání e-mailu

Co říct závěrem? Snad jen to, že díky tomu, že bude pro uživatele odeslání e-mailu na jedno kliknutí prstem, zvýšíte šanci, že s vámi budou uživatelé komunikovat více. Každý mezikrok, který někomu ulehčí práci vede k tomu, že se zvyšuje šance nějaké interakce mezi uživatelem a majitelem webu. Pokud tedy má být web alespoň trochu uživatelsky přívětivý, je klikací e-mail ve WordPressu opravdu základ.

Více článků o WordPressu pro začátečníky

Celá kategorie je zde

Web je vytvářen s pečlivostí k obsaženým informacím. Snažím se poskytovat kvalitní a užitečný obsah, který ostatním pomáhá, nebo je inspiruje. Pokud jste spokojeni s mou prací a chtěli byste mě podpořit, můžete to udělat prostřednictvím jednoduchých možností.

Byl pro Vás tento článek užitečný?

Klikni na počet hvězd pro hlasování.

Průměrné hodnocení. 0 / 5. Počet hlasování: 0

Zatím nehodnoceno! Buďte první

Jak užitečný vidíte tento článek.

Sledujte mě na sociálních médiích.

Je mi líto, že pro Vás nebyl článek užitečný.

Jak mohu vylepšit článek?

Řekněte mi, jak jej mohu zlepšit.

newsletter

Odebírejte Newsletter

Buďte v obraze! Připojte se k odběru newsletteru a buďte první, kdo získá nejnovější informace přímo do vaší e-mailové schránky. Sledujte aktuality, exkluzivní události a inspirativní obsah, přímo na Vašem e-mailu.  

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře/ů
Vložené zpětné vazby.
Zobrazit všechny komentáře.

Pokud mi chcete napsat rychlou zprávu, využije, prosím, níže uvedený
kontaktní formulář. Děkuji.

Další Kontaktní údaje