Jak odstranit tlačítko “pamatovat si mě” z administrace WordPressu

Upraveno 6 prosince, 2023 05:47

Pokud se Vy nebo Vaši uživatelé přihlašujete do administrace WordPressu, máte možnost zaškrtnout tlačítko “pamatovat si mě”. Případně, pokud nemáte logovací stránku v češtině, tak jde o tlačítko “remember me”. To znamená, že prohlížeč si uloží přístupové údaje do cookies. Zde je bude uchovávat po další dva týdny. To nemusí být z hlediska bezpečnosti úplně optimální. Nyní se tedy můžete podívat na to, jak odstranit tlačítko “pamatovat si mě” z administrace WordPressu a udělat přihlašování opět trochu více bezpečné.

Jak odstranit tlačítko “pamatovat si mě” z administrace WordPressu

Jak odstranit tlačítko “pamatovat si mě” z administrace WordPressu pomocí pluginu

K tomuto účelu se skvěle hodí plugin Remember Me Controls. Oficiální stránka pluginu je zde: Remember Me Controls. Použití pluginu je v tomto případě nejjednodušší cesta. Není tedy nutné nijak upravovat kód ani zasahovat do skriptů samotného WordPressu.

Plugin je dostupný v oficiální repozitáři WordPressu a je tedy možné provést instalaci přímo z administrace. V levém menu si tedy klikněte na odkaz “Pluginy” a poté přejděte v podmenu na položku “Instalace pluginů”. Pomocí vyhledávání klíčovým slovem v pravém rohu najděte plugin Remember Me Control”. Ten nainstalujte a poté aktivujte.

Jak odstranit tlačítko “pamatovat si mě” z administrace WordPressu

Kam se plugin integruje a jak jej použít?

Plugin je viditelný v sekci “Nastavení” v levém menu. Zde bude navíc položka “Remember me”, na kterou klikněte. Následně uvidíte velmi jednoduché nastavení pluginu. Vás bude nejvíce zajímat řádek “If checked, then the “Remember Me” checkbox will automatically be checked when visiting the login form.“. Tlačítko u toho řádku zaškrtněte a tím je veškerá Vaše činnost u konce. Nezapomeňte nastavení uložit.

Jak odstranit tlačítko “pamatovat si mě” z administrace WordPressu

Jak odstranit tlačítko “pamatovat si mě” z administrace WordPressu – na závěr.

Po instalaci a aktivaci pluginu Remeber Me Controls, a zároveň po uložení nového nastavení, dojde k deaktivaci již zmíněného tlačítka. Pokud tedy chcete jít krok napřed bezpečnosti, je dobré vědět, jak odstranit tlačítko “pamatovat si mě” z administrace WordPressu. Vhodné je to obzvláště u webů, které mají více registrovaných uživatelů. Přeci jen, krádež hesel z prohlížečů je poměrně častá. Není proto na škodu uživatelům zakázat, aby si mohl prohlížet tyto údaje pamatovat.

Více článků o WordPressu

Celá kategorie je zde

Web je vytvářen s pečlivostí k obsaženým informacím. Snažím se poskytovat kvalitní a užitečný obsah, který ostatním pomáhá, nebo je inspiruje. Pokud jste spokojeni s mou prací a chtěli byste mě podpořit, můžete to udělat prostřednictvím jednoduchých možností.

Byl pro Vás tento článek užitečný?

Klikni na počet hvězd pro hlasování.

Průměrné hodnocení. 0 / 5. Počet hlasování: 0

Zatím nehodnoceno! Buďte první

Jak užitečný vidíte tento článek.

Sledujte mě na sociálních médiích.

Je mi líto, že pro Vás nebyl článek užitečný.

Jak mohu vylepšit článek?

Řekněte mi, jak jej mohu zlepšit.

newsletter

Odebírejte Newsletter

Buďte v obraze! Připojte se k odběru newsletteru a buďte první, kdo získá nejnovější informace přímo do vaší e-mailové schránky. Sledujte aktuality, exkluzivní události a inspirativní obsah, přímo na Vašem e-mailu.  

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře/ů
Vložené zpětné vazby.
Zobrazit všechny komentáře.

Pokud mi chcete napsat rychlou zprávu, využije, prosím, níže uvedený
kontaktní formulář. Děkuji.

Další Kontaktní údaje