Jak zvýraznit příspěvek na WordPress blogu

Upraveno 6 prosince, 2023 05:47

V rámci blogu, postaveném na redakčním systému WordPress můžete po určitém časovém období řešit pořadí článků. A to v tom smyslu, že můžete chtít jeden, nebo více článků vyzdvihnout nad ostatními. Aby byly na první stránce vidět vždy, když se na ní návštěvník webu podívá. WordPress má pro tuto situaci řešení, v podobně nativního nastavení článku. Funkcionalita se nazývá zvýraznění. Pokud se tedy zajímáte o to, jak zvýraznit příspěvek na WordPress blogu a učinit ho dominantním v celém spektru obsahu, tento článek je určen právě pro Vás.

Jak Vám může zvýrazněný článek pomoct ukázat důležitý obsah?

V případě jednoho blogu můžete mít na jednom webu desítky i stovky článků. Občas ale nastanou situace, kdy může být důležité, aby informace z jednoho či více příspěvků byla uživatelům přímo na očích. Jelikož ale WordPress řadí obsah příspěvků od nejnovějšího po nejstarší, mohl by takový obsah lehce zapadnout mezi ostatní a stal by se de facto neviditelným. Proto existuje ve WordPressu nastavení, které umí takový článek připnout na hlavní stránku a zobrazit jej vždy jako první. Další, novější obsah se dále zařadí pod něj v obvyklém pořadí.

Jak zvýraznit příspěvek na WordPress blogu

Funkcionalitu zvýraznění můžete nastavit při upravování vlastností článku. Pokud tedy otevřete úpravy článku, nebo, pokud zakládáte nový, je toto nastavení přítomné v pravém menu. Nastavení můžete aktivovat zaškrtnutím checkboxu “Zvýraznit tento příspěvek“.

Jak zvýraznit příspěvek na WordPress blogu

Jakmile bude tato vlastnost příspěvku aktivní, provede WordPress připnutí takového článku na hlavní stránku a bude jej zobrazovat vždy nad úrovní všech ostatních. Pokud budete mít takových článků více, seřadí se hierarchicky pod sebe, podle data. Teprve pod nimi bude nadále nově přidaný obsah.

Závěr

Jak vidíte, toto nastavení je opravdu velmi jednoduché. Proto v okamžiku, kdy potřebujete vypíchnout obsah jakéhokoliv článku nad obsah jiných článků, je dobré vědět, jak zvýraznit příspěvek na WordPress blogu a takové nastavení použít. Může se jednat o velmi užitečnou funkci, díky které upozorníte své čtenáře na důležitý obsah Vašeho webu.

Více článků o WordPressu

Celá kategorie je zde

Web je vytvářen s pečlivostí k obsaženým informacím. Snažím se poskytovat kvalitní a užitečný obsah, který ostatním pomáhá, nebo je inspiruje. Pokud jste spokojeni s mou prací a chtěli byste mě podpořit, můžete to udělat prostřednictvím jednoduchých možností.

Byl pro Vás tento článek užitečný?

Klikni na počet hvězd pro hlasování.

Průměrné hodnocení. 0 / 5. Počet hlasování: 0

Zatím nehodnoceno! Buďte první

Jak užitečný vidíte tento článek.

Sledujte mě na sociálních médiích.

Je mi líto, že pro Vás nebyl článek užitečný.

Jak mohu vylepšit článek?

Řekněte mi, jak jej mohu zlepšit.

newsletter

Odebírejte Newsletter

Buďte v obraze! Připojte se k odběru newsletteru a buďte první, kdo získá nejnovější informace přímo do vaší e-mailové schránky. Sledujte aktuality, exkluzivní události a inspirativní obsah, přímo na Vašem e-mailu.  

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře/ů
Vložené zpětné vazby.
Zobrazit všechny komentáře.

Pokud mi chcete napsat rychlou zprávu, využije, prosím, níže uvedený
kontaktní formulář. Děkuji.

Další Kontaktní údaje