Jak nastavit časové omezení zvýrazněného článku ve WordPressu

Upraveno 6 prosince, 2023 05:47

O tom, jak můžete zvýraznit článek ve WordPressu a k čemu to může být konkrétně dobré jsem již psal v tomto článku. Pokud používáte tuto funkcionalitu WordPressu, patrně jste si již také všimli, že WordPress neumožňuje časově toto zvýraznění omezit. Jednoduše je buď článek zvýrazněný, nebo nikoliv. A žádná jiná možnost mezi tím prostě neexistuje. Pokud ale potřebujete spolu se zvýrazněním také určit i dobu, po kterou se tak bude dít, je nutné využít externí plugin. Proto bych chtěl také ukázat, jak nastavit časové omezení zvýrazněného článku ve WordPressu.

Proč nastavovat časové omezení?

Důvodů může být několik. Uvedu jednu modelovou situaci pro lepší pochopení. Můžete si na svém blogu zvýraznit článek, který bude sloužit jako doprovodná reklama na akci, která se bude konat tři dny v určitém datu. Pak je žádoucí, aby příspěvek o této akci byl zvýrazněný nejdéle po dobu, než akce začne a v jejím průběhu. Pak již reklama ztrácí relevanci.

Abyste si poté nemuseli hlídat, že je nutné nastavení zvýrazněného článku změnit, je možné provést nastavení časového razítka, které tuto akci udělá za Vás.

Jak nastavit časové omezení zvýrazněného článku ve WordPressu pomocí pluginu

Pro nastavení časového omezení u zvýraznění je možné použít plugin Sticky Post Expire. Oficiální stránka pluginu je zde: Sticky Post Expire. Instalaci můžete provést z prostředí administrace, pomocí levého menu. Klikněte si zde na odkaz “Pluginy” a poté na podmenu “Instalace pluginů“. Do vyhledávání pomocí klíčových slov zadejte jméno pluginu. Tento následně nainstalujte a poté i aktivujte.

Jak nastavit časové omezení zvýrazněného článku ve WordPressu

Jakmile plugin jednou aktivujete, uvidíte u funkce zvýraznění také kalendář, kde můžete nastavit mezní datum, u kterého zvýraznění přestane platit.

Jak nastavit časové omezení zvýrazněného článku ve WordPressu
Jak nastavit časové omezení zvýrazněného článku ve WordPressu

Závěr

Jste zvyklí používat zvýraznění pro články častěji? Věřím, že toto rozšíření funkčnosti Vám může pomoc k příjemnějšímu zážitku z práce s WordPressem. Instalace i správa pluginu je jednoduchá a plugin samotný je poměrně malý a nenáročný. Pokud navíc funkcionalitu zvýraznění používáte častěji, může se hodit vědět, jak nastavit časové omezení zvýrazněného článku ve WordPressu a díky tomu si zase o krok ulehčit práci.

Web je vytvářen s pečlivostí k obsaženým informacím. Snažím se poskytovat kvalitní a užitečný obsah, který ostatním pomáhá, nebo je inspiruje. Pokud jste spokojeni s mou prací a chtěli byste mě podpořit, můžete to udělat prostřednictvím jednoduchých možností.

Byl pro Vás tento článek užitečný?

Klikni na počet hvězd pro hlasování.

Průměrné hodnocení. 0 / 5. Počet hlasování: 0

Zatím nehodnoceno! Buďte první

Jak užitečný vidíte tento článek.

Sledujte mě na sociálních médiích.

Je mi líto, že pro Vás nebyl článek užitečný.

Jak mohu vylepšit článek?

Řekněte mi, jak jej mohu zlepšit.

newsletter

Odebírejte Newsletter

Buďte v obraze! Připojte se k odběru newsletteru a buďte první, kdo získá nejnovější informace přímo do vaší e-mailové schránky. Sledujte aktuality, exkluzivní události a inspirativní obsah, přímo na Vašem e-mailu.  

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře/ů
Vložené zpětné vazby.
Zobrazit všechny komentáře.

Pokud mi chcete napsat rychlou zprávu, využije, prosím, níže uvedený
kontaktní formulář. Děkuji.

Další Kontaktní údaje