4 nejpoužívanější pluginy pro omezení věku na WordPressu

Upraveno 6 prosince, 2023 06:04

Pokud prodáváte produkty nebo propagujete zboží, které je citlivé na věk, pak je důležité před povolením přístupu ověřit věk uživatele. Řada zemí má například zákony a předpisy, které vyžadují, aby internetové stránky ověřovaly věk uživatelů. Je to běžné v případě, pokud podnikáte v prodeji alkoholu, tabáku, konopí, vape, tetování a dalšího podobného zboží.

Podobně jsou na tom různá videa a hry, které nejsou vhodné pro nezletilé a vyžadují věkové omezení. Můžete také přidat ověření věku na své členské webové stránky, pokud obsahují citlivý obsah. Jednoduchý způsob, jak přidat ověření věku na stránkách WordPress je pomocí pluginu.

Nemusíte upravovat žádný kód ani najímat vývojáře. Navíc pomocí pluginu můžete zobrazit potvrzovací formulář, nebo vyskakovací okno, kde uživatelé mohou rovnou zadat svůj věk před samotným přístupem k obsahu, nebo před zakoupením produktu. Jak již bylo řečeno, podívejme se na 4 nejpoužívanější pluginy pro omezení věku na WordPressu.

Nejpoužívanější pluginy pro omezení věku na WordPressu

WPForms

URL pluginu: https://cs.wordpress.org/plugins/wpforms-lite/

WPForms je nejlepší plugin pro kontaktní formulář, který je přátelský pro začátečníky a navíc umožňuje vytvářet i další typy formulářů. Nabízí drag and drop tvůrce formulářů a přichází s více než 500+ přednastavenými šablonami formulářů. WPForms nabízí také doplněk “Form Locker“, který vám umožní nastavit věkové omezení právě pomocí formuláře. Jako typ ověření výsledného formuláře si můžete vybrat věk a zároveň také určit věkovou hranici. Uživatelé tedy budou muset zadat datum narození, než budou moci pokračovat dále na obsah Vašeho webu.

Pomocí WPForms můžete vytvářet formuláře pro různé druhy situací. Plugin umožňuje například vytvořit přihlašovací či registrační formulář, kdy posléze pouze přihlášeným uživatelům umožňuje prohlížet obsah webu.

Pro všechny tyto funkce budete bohužel potřebovat placenou verzi pluginu. Tedy WPForms Pro. Cena je necelých 200 dolarů za rok.

4 nejpoužívanější pluginy pro omezení věku na WordPressu

OptinMonster

URL pluginu: https://cs.wordpress.org/plugins/optinmonster/

OptinMonster je nejlepší plugin pro generování potenciálních zákazníků pro WordPress. Pomůže Vám získat více zájemců o obsah Vašeho webu, newsletteru, a také pomůže zvýšit konverze webu. Můžete v něm vytvářet obchodní kampaně, včetně vyskakovacích (popup) oken pro ověřování věku. Do popup oken můžete přidávat různé elementy, jako jsou např. obrázky, tlačítka, videa a další. Můžete tak vytvořit jednoduchý vyskakovací lightbox pro ověřování věku s možnostmi Ano/Ne, nebo zobrazit vyskakovací okno, do kterého návštěvníci musí zadat datum narození.

Plugin také poskytuje nastavení pravidel pro zobrazení, která vám umožní vybrat si, kdy a kde se budou vaše výzvy zobrazovat. Na vybraných stránkách můžete například zobrazit výzvu na ověření věku, nebo naopak takové okno skrýt pro uživatele, kteří již svůj věk ověřili.

Cena placené verze pluginu je 9 dolarů měsíčně.

4 nejpoužívanější pluginy pro omezení věku na WordPressu

Age Gate

URL pluginu: https://cs.wordpress.org/plugins/age-gate/

Age Gate je naproti plugin, který je poskytován zdarma. Pomocí něj můžete snadno omezit obsah webu na základě určení věku uživatele. Nabízí celkem 3 varianty pro přidání ověření věku. Můžete zobrazit rozevírací nabídku a nechat návštěvníky vybrat konkrétní věk, můžete také umožnit uživatelům zadat přesný datum narození, nebo jednoduše nabídnout možnost Ano/Ne pro ověření spodní hranice věku.

V nastavení pluginu si pak můžete vybrat, zda omezíte celou webovou stránku, nebo vyberete jednotlivé stránky podle věku (+7, +13, +15 …). Máte tedy možnost nastavit různá věková omezení pro individuální obsah, pokud je obsah určen větší skupině uživatelů a je nutné rozlišovat jednotlivé věkové skupiny.

4 nejpoužívanější pluginy pro omezení věku na WordPressu

MemberPress

URL pluginu: https://memberpress.com/

MemberPress je velmi dobrý plugin pro WordPress, pokud řešíte členství na webu. Umožňuje vytvořit jednoduchý členský web a díky tomu nabízet či prodávat produkty a služby založené na předplatném.

S MemberPress, můžete přidat věková omezení, kdy např. nechcete, aby se členové mladší 18 let přihlašovali k určitému obsahu, nebo kurzu. Nastavením věkové hranice tak můžete zabránit přístupu k takovému obsahu.

Kromě toho MemberPress nabízí i další zajímavé funkce. Poskytuje vám plnou kontrolu nad tím, kdo může přistupovat k určitému obsahu, umožňuje také uvolňovat placený obsah ve specifickém čase, přidávat platební brány a další. Můžete také vytvářet a prodávat on-line kurzy pomocí “tvůrce kurzů” MemberPress.

Cena pluginu začíná na cca 179 dolarech ročně.

4 nejpoužívanější pluginy pro omezení věku na WordPressu

Jaký je tedy nejlepší plugin pro omezení věkové hranice?

Každému vyhovuje něco jiného, a toto byly pouze 4 nejpoužívanější pluginy pro omezení věku na WordPressu z mnoha. Avšak souhrnně, pokud hledáte placený plugin, v celé řadě, které Vám WordPress nabídne se jako nejlepší jeví aktuálně WPForms a OptinMonster. Pokud s webem začínáte a nechcete zatím utrácet mnoho peněz, zkuste sáhnout po Age Gate.

Více článků o WordPressu

Celá kategorie je zde

Web je vytvářen s pečlivostí k obsaženým informacím. Snažím se poskytovat kvalitní a užitečný obsah, který ostatním pomáhá, nebo je inspiruje. Pokud jste spokojeni s mou prací a chtěli byste mě podpořit, můžete to udělat prostřednictvím jednoduchých možností.

Byl pro Vás tento článek užitečný?

Klikni na počet hvězd pro hlasování.

Průměrné hodnocení. 0 / 5. Počet hlasování: 0

Zatím nehodnoceno! Buďte první

Jak užitečný vidíte tento článek.

Sledujte mě na sociálních médiích.

Je mi líto, že pro Vás nebyl článek užitečný.

Jak mohu vylepšit článek?

Řekněte mi, jak jej mohu zlepšit.

newsletter

Odebírejte Newsletter

Buďte v obraze! Připojte se k odběru newsletteru a buďte první, kdo získá nejnovější informace přímo do vaší e-mailové schránky. Sledujte aktuality, exkluzivní události a inspirativní obsah, přímo na Vašem e-mailu.  

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře/ů
Vložené zpětné vazby.
Zobrazit všechny komentáře.

Pokud mi chcete napsat rychlou zprávu, využije, prosím, níže uvedený
kontaktní formulář. Děkuji.

Další Kontaktní údaje