Jak jsem zkusil s ChatGPT napsat povídku

Upraveno 6 prosince, 2023 06:04

Rozvoj moderních chat botů, využívajících umělou inteligenci je v poslední době enormní. Každý, kdo o A.I. slyšel alespoň vzdáleně, si chce tuto technologii vyzkoušet. Na generování php kódů či odpovědí na běžné otázky je kupříkladu ChatGPT opravdu skvělý. A to i přes to, že jeho odpovědi musíte kontrolovat. Osobně jej rád využívám na hledání doplňujících informací např. u WordPressu. Nicméně mě napadlo vyzkoušet i jeho kreativitu a dostal jsem nápad, že spolu napíšeme povídku. Téma bude docela klišé, aby to měl trochu jednodušší. A jak že to dopadlo? Bude to na sbírku povídek? Pojďme se tedy podívat, jak jsem zkusil s ChatGPT napsat povídku

Jak jsem zkusil s ChatGPT napsat povídku – začínáme

Jak jsem zkusil s ChatGPT napsat povídku

Mám takový nápad. Zkusíme spolu vymyslet povídku na nějaké téma. Pravidla budou taková, že já zadám téma a ty napíšeš část povídky. V nějaké části se zastavíš a já určím nový směr příběhu. Např. 6x, než dojdeme do finále. Zvládneš to?

Cestování časem. Osoba, bude se jmenovat např. John, se chce vrátit časem, aby zvrátil automobilovou nehodu, při které mu zemřela rodina. On jediný přežil.

Dejme tomu, že by se musel vrátit o týden dříve, aby změnil celý běh událostí?

Ale vždyť po nehodě měla být jeho rodina mrtvá, ne? On potřeboval, aby se ta nehoda vůbec nestala, to mi nějak nesedí!

To jsi to vzal hodně rychle, mezi námi. Myslel jsem, že uděláme alespoň šest zastávek na to, abychom se pobavili o tématu. Aby měl děj také nějaké zvraty. Ok, o nehodě si nemusí nic moc zjišťovat, tu nehodu sám zažil, musí jí zabránit. Opilý řidič je asi fajn, tak jak bychom mu mohli zabránit v řízení? Možná změnit běh událostí toho dne, aby řidič, tedy viník, nemohl třeba vůbec z místa odjet?

Zavolal na policii, že se bude konat policejní razie? To nedává přeci smysl, ne? Policie by mu řekla, že tam nic takového nebude. A opět, strašně brzo končíš děj a jsi hned na konci. Pojď udělat pár mezistupňů, kdy já budu vymýšlet zápletky a ty budeš k finiši pokračovat pomaleji. Tahle povídka by na knížku nebyla.

Ty jsi mě nepochopil. Hned v druhé části povídku ukončíš. Zkus ji neukončit a napsat jenom část. Na konci té části se rozhodneme pro nějakou další zápletku. Co myslíš?

Agresivní, hm. Co třeba v továrně vyvolat umělou hádku, kterou by musela řešit policie, čímž by nemohl ani jeden z těch dvou odejít včas?

A tady naše povídka skončila. Nějak pořádně ani nevím, zda jsme rodinu nakonec zachránili, jelikož John nakonec musel svou minulost stejně zpracovávat. Nicméně nejspíše jsme zabránili dalším nehodám, protože viník nakonec přišel o papíry :). Jak je vidět, na román či sbírku povídek to zatím asi úplně nebude. Na nějakou pomoc v kreativitě, pokud se člověk zasekne v textu to naopak může nějaký přínos mít. 

Je vidět, že A.I. má před sebou ještě velký kus cesty, než bude moct nahradit novináře a publicisty. Avšak s aktuálním rychlým vývojem této technologie věřím, že za tři nebo pět let, může tento nástroj opravdu nahradit copywritery, novináře nebo jiná odvětví, která jsou primárně založena na tvorbě textu a obsahu. Uvidíme. 

Web je vytvářen s pečlivostí k obsaženým informacím. Snažím se poskytovat kvalitní a užitečný obsah, který ostatním pomáhá, nebo je inspiruje. Pokud jste spokojeni s mou prací a chtěli byste mě podpořit, můžete to udělat prostřednictvím jednoduchých možností.

Byl pro Vás tento článek užitečný?

Klikni na počet hvězd pro hlasování.

Průměrné hodnocení. 0 / 5. Počet hlasování: 0

Zatím nehodnoceno! Buďte první

Jak užitečný vidíte tento článek.

Sledujte mě na sociálních médiích.

Je mi líto, že pro Vás nebyl článek užitečný.

Jak mohu vylepšit článek?

Řekněte mi, jak jej mohu zlepšit.

newsletter

Odebírejte Newsletter

Buďte v obraze! Připojte se k odběru newsletteru a buďte první, kdo získá nejnovější informace přímo do vaší e-mailové schránky. Sledujte aktuality, exkluzivní události a inspirativní obsah, přímo na Vašem e-mailu.  

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře/ů
Vložené zpětné vazby.
Zobrazit všechny komentáře.

Pokud mi chcete napsat rychlou zprávu, využije, prosím, níže uvedený
kontaktní formulář. Děkuji.

Další Kontaktní údaje