Jak vyrobit hmyzí hotel

Upraveno 6 prosince, 2023 06:13

Vlastníme malou zahradu na okraji města. Slouží nám přes jaro a léto k pěstování bylinek i různé zeleniny, nebo čistě jako místo pro relax. Jelikož mám i malého syna, chtěl jsem mu kázat, co všechno na naší zahradě žije. A není nic lepšího, než broukům, včelám samotářkám a jiné takové drobné “havěti” postavit místo, kde se mohou ukrývat. Tedy hmyzí hotel. Ten se dá samozřejmě koupit takřka všude, ale buď jsem nebyl spokojený s kvalitou, nebo s cenou. Nakonec jsem se tedy rozhodl, že si jej vyrobím sám. Pojďte tedy nabrat trochu inspirace na téma “Jak vyrobit hmyzí hotel”.

Jak vyrobit hmyzí hotel

Jak vyrobit hmyzí hotel

Chtěl jsem něco jednoduchého a cenově dostupného. Můj hmyzí hotel je vyrobený  z obyčejných plotovek, které je možné koupit např. v OBI opravdu za pár korun. Zadní stěna je z dřevotřísky a obsah hotelu, ten najdete opravdu všude okolo sebe. Mohou to být šišky, větvičky, sláma nebo špalíčky či zbytky rozbitých cihel. Do špalíčků se pouze provrtají díry, kam se dost často potom schovávají právě včely samotářky.

Kdo má možnost, nebo jako já vlastní laser na gravírování, může si hotel ozdobit. Já jsem si na něj vygravíroval včelku samotářku. To je ale už pouze detail, který jsem tam já umístil jen proto, že tu možnost mám.

Výsledek stačí poté pouze nalakovat a případně předek opatřit pletivem, jako obranu proti kočkám. Cenově jsem se za vše vešel do cca 350 Kč.

Pro inspiraci se můžete podívat do galerie.

Web je vytvářen s pečlivostí k obsaženým informacím. Snažím se poskytovat kvalitní a užitečný obsah, který ostatním pomáhá, nebo je inspiruje. Pokud jste spokojeni s mou prací a chtěli byste mě podpořit, můžete to udělat prostřednictvím jednoduchých možností.

Byl pro Vás tento článek užitečný?

Klikni na počet hvězd pro hlasování.

Průměrné hodnocení. 0 / 5. Počet hlasování: 0

Zatím nehodnoceno! Buďte první

Jak užitečný vidíte tento článek.

Sledujte mě na sociálních médiích.

Je mi líto, že pro Vás nebyl článek užitečný.

Jak mohu vylepšit článek?

Řekněte mi, jak jej mohu zlepšit.

newsletter

Odebírejte Newsletter

Buďte v obraze! Připojte se k odběru newsletteru a buďte první, kdo získá nejnovější informace přímo do vaší e-mailové schránky. Sledujte aktuality, exkluzivní události a inspirativní obsah, přímo na Vašem e-mailu.  

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře/ů
Vložené zpětné vazby.
Zobrazit všechny komentáře.

Pokud mi chcete napsat rychlou zprávu, využije, prosím, níže uvedený
kontaktní formulář. Děkuji.

Další Kontaktní údaje