Nefunkční odkazy po přejmenování WordPressu

Upraveno 6 prosince, 2023 06:23

Pokud jste nuceni u WordPressu změnit doménu, pro kterou byl nainstalovaný, může se stát, že po přejmenování webu nastane problém v hezkých URL. Stane se to, že po kliknutí na jakýkoliv odkaz v menu je Vám odpovědí pouze chyba serveru. Obvykle tedy chyba 404. Řešení, které obvykle ihned zabere a které je velmi jednoduché spočívá v přegenerování hezkých URL adres přes administraci WordPressu. Pojďme se podívat, jak na nefunkční odkazy po přejmenování WordPressu.

Nefunkční odkazy po přejmenování WordPressu

Pokud nastane tento problém, kdy jsou URL adresy např. v menu nefunkční, je v drtivé většině případů dostupná administrace. Ta je dostupná na adrese vasedomena.koncovka/wp-admin případně vasedomena.koncovka/wp-login.php. Přihlaste se tedy do administrace a v levém menu rovnou přejděte na položku “Nastavení“. Zde vyberte v seznamu část “Trvalé odkazy“.

Přegenerování URL pak provedete tak, že v seznamu formátů hezkých URL nejprve vyberete “Základní” a nastavení uložíte. Ihned potom ze seznamu zvolte původní formát URL a opět nastavení uložte. 

Tím, že dočasně změníte formát URL adres, který potom ihned vrátíte nazpět, dojde k přegenerování URL adres WordPressu a odkazy v menu nebo v rubrikách budou opět funkční. 

Určitě vyzkoušejte.

trvale_odkazy

Více článků o WordPressu

Celá kategorie je zde

Web je vytvářen s pečlivostí k obsaženým informacím. Snažím se poskytovat kvalitní a užitečný obsah, který ostatním pomáhá, nebo je inspiruje. Pokud jste spokojeni s mou prací a chtěli byste mě podpořit, můžete to udělat prostřednictvím jednoduchých možností.

Byl pro Vás tento článek užitečný?

Klikni na počet hvězd pro hlasování.

Průměrné hodnocení. 0 / 5. Počet hlasování: 0

Zatím nehodnoceno! Buďte první

Jak užitečný vidíte tento článek.

Sledujte mě na sociálních médiích.

Je mi líto, že pro Vás nebyl článek užitečný.

Jak mohu vylepšit článek?

Řekněte mi, jak jej mohu zlepšit.

newsletter

Odebírejte Newsletter

Buďte v obraze! Připojte se k odběru newsletteru a buďte první, kdo získá nejnovější informace přímo do vaší e-mailové schránky. Sledujte aktuality, exkluzivní události a inspirativní obsah, přímo na Vašem e-mailu.  

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře/ů
Vložené zpětné vazby.
Zobrazit všechny komentáře.

Pokud mi chcete napsat rychlou zprávu, využije, prosím, níže uvedený
kontaktní formulář. Děkuji.

Další Kontaktní údaje