Jak ve WordPressu naplánovat zveřejnění článku

Upraveno 6 prosince, 2023 06:25

Jistě se Vám tato situace již přihodila. Vlastníte blog nebo web s pravidelným obsahem, a potřebujete zveřejnit napsaný obsah v momentě, kdy nejste schopni být u počítače. WordPress na tyto situace myslí a díky tomu obsahuje funkci, nebo spíše napišme možnost, jak u článku nastavit datum i čas přesného zveřejnění. Pokud tedy odjíždíte na týdenní dovolenou, máte možnost napsat si pravidelný obsah dopředu a WordPress se pak sám postará o zveřejnění tohoto obsah v pravý čas. Stačí jen vědět, jak ve WordPressu naplánovat zveřejnění článku.

Jak ve WordPressu naplánovat zveřejnění článku

Tento článek bude poměrně krátký, stručný a jednoduchý. Nastavit naplánované zveřejnění článku totiž není nijak složité, nebo časově náročné. Začneme tedy u obsahu. Jako kdykoliv jindy tedy založte nový článek na svém webu, ale v průběhu psaní vždy tento článek ukládejte jako koncept. Zjednodušeně řečeno tedy, aby obsah existoval, ale nebyl veřejný. V klasickém WordPress editoru je tlačítko na uložení konceptu jasně viditelné, v Elementoru je ale skryté v tlačítku pro publikaci. Zde je nutné kliknout na integrovanou šipku v tlačítku a zde pak zvolit možnost uložení konceptu.

Jak ve WordPressu naplánovat zveřejnění článku

Nastavení datumu zveřejnění

Jakmile článek dopíšete a obsah je hotový a uložený jako koncept, odejděte zpět z Elementoru do nastavení článku ve WordPressu. Pokud web v Elementoru neděláte, můžete tento krok samozřejmě vynechat. Pod tlačítkem pro publikaci článku, v panelu nastavení, se poté přesuňte myší na položku “Publikovat“, kde je defaultně nastaveno “Okamžitě“. To vy ale nechcete. Zde tedy klikněte na popisek “Okamžitě” a z rolovacího kalendáře vyberte den a čas, který bude příhodný pro publikaci daného obsahu.

Jak ve WordPressu naplánovat zveřejnění článku

Jakmile zvolíte čas a hodinu, kdy chcete zveřejnit článek, tak teprve nyní stiskněte tlačítko “Publikovat“. Článek se nastaví na Vámi určený čas a datum, a publikuje se posléze sám v nastavený den a hodinu. Je nutno dodat, že WordPress se bude řídit časem na serveru. Tedy pokud provider webhostingu nebude mít na serveru nastavený správný čas, ani článek nevyjde v přesně v daný moment, protože WordPress se bude řídit podle špatně nastaveného času.

Více článků o WordPressu

Celá kategorie je zde

Web je vytvářen s pečlivostí k obsaženým informacím. Snažím se poskytovat kvalitní a užitečný obsah, který ostatním pomáhá, nebo je inspiruje. Pokud jste spokojeni s mou prací a chtěli byste mě podpořit, můžete to udělat prostřednictvím jednoduchých možností.

Byl pro Vás tento článek užitečný?

Klikni na počet hvězd pro hlasování.

Průměrné hodnocení. 0 / 5. Počet hlasování: 0

Zatím nehodnoceno! Buďte první

Jak užitečný vidíte tento článek.

Sledujte mě na sociálních médiích.

Je mi líto, že pro Vás nebyl článek užitečný.

Jak mohu vylepšit článek?

Řekněte mi, jak jej mohu zlepšit.

newsletter

Odebírejte Newsletter

Buďte v obraze! Připojte se k odběru newsletteru a buďte první, kdo získá nejnovější informace přímo do vaší e-mailové schránky. Sledujte aktuality, exkluzivní události a inspirativní obsah, přímo na Vašem e-mailu.  

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře/ů
Vložené zpětné vazby.
Zobrazit všechny komentáře.

Pokud mi chcete napsat rychlou zprávu, využije, prosím, níže uvedený
kontaktní formulář. Děkuji.

Další Kontaktní údaje