Blur effect v Elementoru

Upraveno 6 prosince, 2023 06:25

Dalším z efektů, které se dají s prvky dělat pomocí Elementoru a na které bych se chtěl dnes podívat, je tzv. Blur efekt. Tedy efekt rozmazání. Jako příklad takového efektu jsem udělal blok s pozadím přírody, pod který jsem dal brýle s transparentním pozadím. Při pohybu stránky dolů mají brýle nastavený pohyb nahoru a k uživateli (což má evokovat nasazování brýlí), a na pozadí je nastavený právě Blur efekt, který rozmazané pozadí vyostří. Jak se tedy dá blur effect v Elementoru vytvořit?

Blur effect v Elementoru

Blur effect v Elementoru
Blur effect v Elementoru

Příklad opět, prosím, berte s rezervou. Jde pouze o demonstraci toho, k čemu lze takový efekt použít a jeho výroba byla cca na 5 minut práce. Nemá hlubšího významu, než pouze demonstrovat daný efekt v praxi a jeho možné využití (zde by se hodil např. u webu pro optiku, pokud by si s tím ale někdo více vyhrál).

Brýle

Abych zde ale popsal všechny elementy příkladu, tak začnu brýlemi. Zde bude vysvětlení nejkratší. Jde o vertikální efekt, který je vysvětlený zde. K tomu je na nich ještě naprosto stejným způsobem nastavený scale efekt. Tedy efekt přiblížení. Brýle tedy při pohybu stránky dolů vyjíždějí nahoru a přibližují se směrem k uživateli.

Blur effect v Elementoru

Blur efekt v Elementoru

Tento efekt se nastavuje stejným způsobem, jako je tomu u vertikálního a horizontálního efektu (viz článek výše v odkazu).

U obrázku, textu nebo pozadí bloku tedy kliknete:

  • nejprve na záložku “Pokročilé
  • poté na “Pohybové efekty
  • zde zapnete “Scrolling Efects
  •  v efektech vyberete “Blur
Blur effect v Elementoru

Pokud má být efekt aplikován na obrázku v pozadí bloku jako zde, tak je zde postup stejný, akorát se na daný efekt jde přes nastavení pozadí bloku. Tedy:

  • klikněte na bloku na úpravu sekcí
  • přejděte na záložku “CSS
  • vyberete položku “Pozadí” a nahrajete obrázek pozadí
  • poté přejdete na “Pohybové efekty
  • zde zapnete “Scrolling Efects
  •  v efektech vyberete “Blur
Blur effect v Elementoru

Nastavení efektu

Nastavení “Direction” určuje chování efektu. Tedy, zda má být obrázek rozostřený a postupně se zaostřit, či naopak a pod.  Položka “Level” určuje velikost rozostření. Poslední možnost “Viewport” pak určuje spodní a horní hranu chování. Tedy od jaké části stránky při pohybu stránky dolů nebo nahoru má efekt začít a kdy má skončit.

Závěr

Nastavení tohoto efektu, jak je patrné, je velmi jednoduché a jde s ním vytvářet velké množství jak animovaných efektů, tak i efektů například u nadpisů. Při citlivém zvolení efektu a jeho zasazení do webu, můžete vytvářet opravdu zajímavé a interaktivní weby. Nicméně jako vždy bych upozornil na mobilní zobrazování webu a doporučil bych, vyhnout se používání těchto efektů na mobilních zařízeních. Tam nefungují dobře a je lepší se jim vyhnout.

Více článků o Elementoru

Celá kategorie je zde

Byl pro Vás tento článek užitečný?

Klikni na počet hvězd pro hlasování.

Průměrné hodnocení. 0 / 5. Počet hlasování: 0

Zatím nehodnoceno! Buďte první

Jak užitečný vidíte tento článek.

Sledujte mě na sociálních médiích.

Je mi líto, že pro Vás nebyl článek užitečný.

Jak mohu vylepšit článek?

Řekněte mi, jak jej mohu zlepšit.

newsletter

Odebírejte Newsletter

Buďte v obraze! Připojte se k odběru newsletteru a buďte první, kdo získá nejnovější informace přímo do vaší e-mailové schránky. Sledujte aktuality, exkluzivní události a inspirativní obsah, přímo na Vašem e-mailu.  

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře/ů
Vložené zpětné vazby.
Zobrazit všechny komentáře.

Pokud mi chcete napsat rychlou zprávu, využije, prosím, níže uvedený
kontaktní formulář. Děkuji.

Další Kontaktní údaje