Jak vytvořit stránku 404 přes Elementor

Upraveno 6 prosince, 2023 10:51

Ač se to možná nezdá, chybová stránka je na webu docela podceňována, přitom ale tvoří stránku, která může být docela zásadně navštěvována. Že Vám zatím nic neříká, o co se vlastně jedná? Zjednodušeně řečeno, jde o stránku, která se zobrazí každému uživateli, který se na Vašem webu snaží otevřít něco, co tam není. A jak vytvořit stránku 404 přes Elementor se dozvíte v tomto článku.

Taková situace může nastat například v momentě, kdy se někdo na Váš web proklikne přes vyhledávač. V něm našel odkaz na Váš web, jenže ouha. Článek, nebo stránku jste na webu již dávno smazali. Obsah neexistuje a Váš WordPress automaticky nabídne uživateli stránku 404. Ta by ho měla informovat o tom, že hledaný obsah již bohužel neexistuje. Proč je tedy důležité stránku 404 mít, a proč je zároveň důležité, nenechat ji v základním nastavení od tvůrce šablony? Logicky proto, že uživatel sice nenašel, co hledal, ale vy jej můžete zaujmout jiným obsahem a ten mu na této stránce nabídnout.

Jak vytvořit stránku 404 přes Elementor

V tomto článku bych se tedy chtěl podívat na tvorbu stránky 404 ve WordPressu a to pomocí page builderu Elementor. Takové vytvoření stránky 404 může být potom nejenom velice jednoduché ale i zábavné, protože zrovna tato stránka Vás bude nutit trochu přemýšlet. Chcete přeci jenom i člověka, který nenašel, co hledal, na svém webu udržet. Nebo ne?

Naším hlavním nástrojem pro vytvoření chybové stránky 404 ve WordPressu, jak jsem zmínil, bude Elementor. Zvolil jsem jej hlavně z důvodu jeho jednoduchosti a přívětivosti i pro uživatele, kteří nemají s tvorbou webu mnoho zkušeností. Z praxe mnoho takových lidí pro tvorbu webu používá právě tento nástroj. Na něj se dnes tedy zaměříme.

Šablony

Pro vytvoření chybové stránky použijete v Elementoru šablony. K těm se dá dostat přímo z levého menu administrace. Na další stránce pak klikněte na “Vytvořit šablonu” a z nového okna vyberte v seznamu “Error 404“.

Nyní máte možnost zvolit z předefinovaných šablon, které použijete, nebo si nechat zobrazit prázdnou stránku a vytvořit si 404 kompletně vlastní. Vytvoření stránky je pak totožné s jakýmkoliv psaním článku nebo stránky jinde ve WordPressu.

Můžete využít naplno svou kreativitu, jak udržet uživatele na webu. Použijte vtipnou grafiku, odkazy na obsah svého webu či na své sociální sítě, nebo tam vložte i krátké info o sobě. Meze se nekladou v ničem. 

Co bych ale rozhodně nikdy nedoporučil, použít stránku 404 jako přesměrování na hlavní web. To je ta nejhorší možnost, jakou lze na internetu vidět. Proč? Uživatel se nedozví, že obsah neexistuje a pravděpodobně se bude snažit obsah hledat a najít, leč, zbytečně. Také pravděpodobně web ihned opustí, protože daný obsah nenajde a nebude mít tendence se podívat na cokoliv jiného, co by ho mohlo přes stránku 404 zaujmout. Přesměrování na hlavní web tedy rozhodně nikdy nepoužívejte. Je to silně kontraproduktivní technika.

Přidejte podmínku

Jakmile budete se stránkou a jejím obsahem spokojeni, je nutné ještě po uložení přidat podmínku, kde se má stránka zobrazovat. To se dělá v posledním okně pomocí tlačítka “Add condition“. V seznamu zvolte “404 Page” a stránku uložte. Tím Vaše práce končí a chybová stránka je připravena na svého prvního návštěvníka .

Více článků o Elementoru

Celá kategorie je zde

Web je vytvářen s pečlivostí k obsaženým informacím. Snažím se poskytovat kvalitní a užitečný obsah, který ostatním pomáhá, nebo je inspiruje. Pokud jste spokojeni s mou prací a chtěli byste mě podpořit, můžete to udělat prostřednictvím jednoduchých možností.

Byl pro Vás tento článek užitečný?

Klikni na počet hvězd pro hlasování.

Průměrné hodnocení. 0 / 5. Počet hlasování: 0

Zatím nehodnoceno! Buďte první

Jak užitečný vidíte tento článek.

Sledujte mě na sociálních médiích.

Je mi líto, že pro Vás nebyl článek užitečný.

Jak mohu vylepšit článek?

Řekněte mi, jak jej mohu zlepšit.

newsletter

Odebírejte Newsletter

Buďte v obraze! Připojte se k odběru newsletteru a buďte první, kdo získá nejnovější informace přímo do vaší e-mailové schránky. Sledujte aktuality, exkluzivní události a inspirativní obsah, přímo na Vašem e-mailu.  

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře/ů
Vložené zpětné vazby.
Zobrazit všechny komentáře.

Pokud mi chcete napsat rychlou zprávu, využije, prosím, níže uvedený
kontaktní formulář. Děkuji.

Další Kontaktní údaje