Bezplatné fotografie a grafika pro WordPress

Upraveno 6 prosince, 2023 06:28

Na oficiálním webu redakčního systému WordPress (wordpress.org) byl před několika týdny spuštěný nový projekt (bezplatné fotografie a grafika pro WordPress), který má usnadnit tvůrcům webů nebo blogů hledání grafických podkladů a fotografií pro jejich projekty a weby. Jedná se o  fotobanku, která k aktuálnímu dni čítá okolo 4600+ fotografií. Fotografie ve fotobance jsou poskytovány zcela zdarma a v licenci CCO – Creative COmons.

Bezplatné fotografie a grafika pro WordPress s licencí CCO

Creative Commons (CCO) je jednou z několika veřejných licencí na autorská práva. Ta umožňuje bezplatnou distribuci jinak chráněného díla (fotografie, obrázky, grafika …). Licence CCO se používá v případě, kdy chce autor dát ostatním lidem právo sdílet, používat a podílet se na díle, které autor vytvořil. CCO licence navíc poskytuje autorovi poměrně velkou flexibilitu. Díky ní se například může rozhodnout povolit pouze nekomerční užití. Zároveň chrání koncové uživatele, kteří používají nebo upravují  daný produkt před problémy z porušování autorských práv. Dlužno však  dodat, že se i zde ale musíte dodržovat podmínky, které stanovuje licence, podle níž autor dané dílo distribuuje.

WordPress Photos

Fotobanku, kterou WordPress spustil, najdete přímo na oficiálním webu. Konkrétně v menu pod záložkou Community. Přímý odkaz na fotobanku je zde https://wordpress.org/photos/.
Galerie Fotografií se neustále rozrůstá a obrázky zde můžete najít podle klíčových slov ve vyhledávání. Po stažení fotografie nebo obrázku, pak tento můžete libovolně užít na svém webu a díky použité licenci nejste povinni ani uvádět zdroj, ze kterého byla fotografie či obrázek stažený.

Bezplatné fotografie a grafika pro WordPress

Web je vytvářen s pečlivostí k obsaženým informacím. Snažím se poskytovat kvalitní a užitečný obsah, který ostatním pomáhá, nebo je inspiruje. Pokud jste spokojeni s mou prací a chtěli byste mě podpořit, můžete to udělat prostřednictvím jednoduchých možností.

Byl pro Vás tento článek užitečný?

Klikni na počet hvězd pro hlasování.

Průměrné hodnocení. 0 / 5. Počet hlasování: 0

Zatím nehodnoceno! Buďte první

Jak užitečný vidíte tento článek.

Sledujte mě na sociálních médiích.

Je mi líto, že pro Vás nebyl článek užitečný.

Jak mohu vylepšit článek?

Řekněte mi, jak jej mohu zlepšit.

newsletter

Odebírejte Newsletter

Buďte v obraze! Připojte se k odběru newsletteru a buďte první, kdo získá nejnovější informace přímo do vaší e-mailové schránky. Sledujte aktuality, exkluzivní události a inspirativní obsah, přímo na Vašem e-mailu.  

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře/ů
Vložené zpětné vazby.
Zobrazit všechny komentáře.

Pokud mi chcete napsat rychlou zprávu, využije, prosím, níže uvedený
kontaktní formulář. Děkuji.

Další Kontaktní údaje