Jak nastavit nové admin heslo ve WordPressu pomocí MySQL

Upraveno 6 prosince, 2023 06:28

Nemůžete se přihlásit do administrace WordPressu, a všechny pokusy o resetování hesla skončily neúspěchem? To se může stát. Obvykle v případě, že Vám reset hesla blokuje např. nějaký bezpečnostní plugin, nebo Váš WordPress po změně nepracuje korektně. Existuje ale i jiný způsob, kterým můžete heslo do WordPressu změnit. A to konkrétně za pomocí MySQL databáze a nástroje, kterému se říká phpMyAdmin. Pojďme se tedy společně podívat, jak nastavit nové admin heslo ve WordPressu pomocí MySQL databáze.

Jak nastavit nové admin heslo ve WordPressu pomocí MySQL

Jako první je pro Vás důležité mít celkem dvě informace, které můžete získat od providera Vašeho webu. Tou první je URL adresa rozhraní pro správu databáze a tou druhou informací bude login a heslo kterým se přihlásíte. Jakmile získáte obě informace, můžete přejít na změnu hesla v rozhraní pro správu DB.

Tabulka users

Pomocí loginu a hesla se přihlaste do rozhraní pro správu své databáze. Zde, obvykle v levém panelu uvidíte seznam tabulek, které Váš WordPress používá. Vás bude zajímat tabulka prefix_users (místo prefixu zde budete mít libovolnou hodnotu, která se určila při instalaci WordPressu -> obvykle wp_users). Tato tabulka v sobě shromažďuje informace o všech uživatelích, které máte ve svém WordPressu uložené. Vy si tedy v seznamu dohledejte uživatele o kterém víte, že má admin práva a který Vám poté bude sloužit k přihlášení. V řádku daného uživatele Vás bude nejvíce zajímat hodnota user_pass. Zde sice neuvidíte aktuální heslo, ale uvidíte zde zde jeho hash. Tedy aktuální heslo, ale zašifrované. Tento hash pak můžete přepsat a tím nastavit heslo nové. Na internetu je mnoho nástrojů, které Vám heslo na hash převedou. Pokud si chcete práci ulehčit, můžete použít příkladový hash, který uvádím níže.

Heslo: Ac9LkEspSasVbx

Hash: $P$BgiwyqD.bVX62YkYJgBbq2aWYBCvsC/

Jak nastavit nové admin heslo ve WordPressu pomocí MySQL

Zkouška přihlášení

Jakmile hash změníte a uložíte, vraťte se na klasickou URL adresu své administrace WordPressu (vasedomena.koncovka/wp-admin). Zde zadejte uživatelské jméno správce a nové heslo, které jste díky novému hash kódu uložili v databázi. V tuto chvíli by Vás měl WordPress pustit dál s novým heslem do administrace, kde si posléze již nastavite v uživatelích heslo nové, podle svojí osobní volby.

Web je vytvářen s pečlivostí k obsaženým informacím. Snažím se poskytovat kvalitní a užitečný obsah, který ostatním pomáhá, nebo je inspiruje. Pokud jste spokojeni s mou prací a chtěli byste mě podpořit, můžete to udělat prostřednictvím jednoduchých možností.

Byl pro Vás tento článek užitečný?

Klikni na počet hvězd pro hlasování.

Průměrné hodnocení. 0 / 5. Počet hlasování: 0

Zatím nehodnoceno! Buďte první

Jak užitečný vidíte tento článek.

Sledujte mě na sociálních médiích.

Je mi líto, že pro Vás nebyl článek užitečný.

Jak mohu vylepšit článek?

Řekněte mi, jak jej mohu zlepšit.

newsletter

Odebírejte Newsletter

Buďte v obraze! Připojte se k odběru newsletteru a buďte první, kdo získá nejnovější informace přímo do vaší e-mailové schránky. Sledujte aktuality, exkluzivní události a inspirativní obsah, přímo na Vašem e-mailu.  

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře/ů
Vložené zpětné vazby.
Zobrazit všechny komentáře.

Pokud mi chcete napsat rychlou zprávu, využije, prosím, níže uvedený
kontaktní formulář. Děkuji.

Další Kontaktní údaje