Elektrická koloběžka Kugoo G-Booster a chybové kódy

Upraveno 6 prosince, 2023 06:29

Elektrická koloběžka Kugoo G-booster je velmi oblíbená a za skvělý poměr cena vs. výkon nabízí opravdu mnohé. Pojďme se nyní podívat na to, jak je na tom Elektrická koloběžka Kugoo G-Booster a chybové kódy.

Error 1(Motor Fault)

– jde o chybu obvodu motoru a pravděpodobně není motor správně zapojený, nebo je poškozený. Zkontrolujte tedy, zda je motor správně připojený na kontrolér a pokud nikoliv, zapojte motor ke kontroléru správně. Dost často se může stát, že vlivem otřesů při jízdě dojde k uvolnění špatně zapojených kabelů. Pokud je kabeláž v pořádku, je na vině selhání motoru a bude pravděpodobně nutné motor vyměnit za jiný.

Error 2 (Throttle fault)

– ovladač zrychlení na řídítkách. Pokud se objeví toto chybové hlášení, je pravděpodobně problém v ovladači zrychlení na řídítkách (jde o jednotku, ve které se provádí mimo jiné nastavení koloběžky). S největší pravděpodobností bude nutné tento ovladač vyměnit za nový.

Error 3 (Controller fault)

– kontrolér. Tato chyba poukazuje na kontrolér koloběžky a jeho selhání. To může být dvojího typu. První možnost je taková, že kontrolér je opravdu vadný a bude nutné zakoupit nový a celý vyměnit. Druhá možnost, ta snaží, že kabel v kontroléru není správně uchycený a např. pouze vypadl. Zkontrolujte tedy kontrolér a jeho zapojení. Pokud je kabeláž zapojená v pořádku, je nutné kontrolér otestovat, případně zakoupit nový. Koloběžka má kontroléry celkem dva. Pro každý motor jeden. Z vlastní zkušenosti vím, že pokud kontrolér selže na jednom ze dvou motorů, druhý z motorů klade za jízdy tlačením velký odpor a vydává poměrně zásadní hluk. V takovém případě doporučuji koloběžku naložit do auta, nebo tlačit opravdu jen nezbytně nutnou dobu, aby nedošlo k poškození zbylé elektroniky.

Error 4 (Brake lever fault)

– chyba brzdové páčky. Tato chyba může vzniknout špatně zapojeným kabelem do pravé nebo levé brzdové páky. Obě páky jsou vybavené spínačem, který má za úkol odpojit motor v případě brždění. Tento systém je tam z jednoduchého důvodu. Aby se při brždění nestalo, že motor bude dále zabírat, což by bylo kontraproduktivní. Proto zmáčknutí brzdy musí vždy způsobit okamžité vypnutí motoru. U této chyby tedy vždy zkontrolujte zapojení brzdových pák a jejich kabeláž.

Error 5 (Undervoltage protection)

– kontrolér nemá dostatek napětí. Pravděpodobně je vybitá baterie a napětí se díky tomu stalo nestabilním. Jelikož kontrolér nedostává správně napětí, vyhodnotí to jako chybu. U této chyby zkuste jako první baterii dobít do plné kapacity a restartujte hlavní ovladač na řídítkách (vypnutí/zapnutí).

Error 6 (Comms display to controller fault)

– kontrolér nedostává zpět výstupní informace z displaye (opak chyby 7). Opět je nutné zkontrolovat zapojení kontroléru a displaye, případně kontrolér proměřit a vyměnit. To samé případně provést s displayem.  

Error 7 (Comms controller to display fault)

– display nedostává informace z výstupu kontroléru (opak chyby 6). Zde je opět nutné zkontrolovat správné zapojení kabelů, a pokud je vše v pořádku, je nutné zkontrolovat výstupní hodnoty kontroléru a případně jej vyměnit za jiný.

Elektrická koloběžka Kugoo G-Booster a chybové kódy

Kugoo G-booster kontrolér

Kontrolér

Kugoo G-Booster display

řídící jednotka

Výměna kontroléru (reguátoru napětí) na Kugoo G-Booster

Chybové kódy Kugoo G-booster

error_codes_kugoo_g_booster

Web je vytvářen s pečlivostí k obsaženým informacím. Snažím se poskytovat kvalitní a užitečný obsah, který ostatním pomáhá, nebo je inspiruje. Pokud jste spokojeni s mou prací a chtěli byste mě podpořit, můžete to udělat prostřednictvím jednoduchých možností.

Byl pro Vás tento článek užitečný?

Klikni na počet hvězd pro hlasování.

Průměrné hodnocení. 4.6 / 5. Počet hlasování: 5

Zatím nehodnoceno! Buďte první

Jak užitečný vidíte tento článek.

Sledujte mě na sociálních médiích.

Je mi líto, že pro Vás nebyl článek užitečný.

Jak mohu vylepšit článek?

Řekněte mi, jak jej mohu zlepšit.

newsletter

Odebírejte Newsletter

Buďte v obraze! Připojte se k odběru newsletteru a buďte první, kdo získá nejnovější informace přímo do vaší e-mailové schránky. Sledujte aktuality, exkluzivní události a inspirativní obsah, přímo na Vašem e-mailu.  

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře/ů
Vložené zpětné vazby.
Zobrazit všechny komentáře.

Pokud mi chcete napsat rychlou zprávu, využije, prosím, níže uvedený
kontaktní formulář. Děkuji.

Další Kontaktní údaje