Jak změnit zapomenuté heslo administrátora v phpBB

Upraveno 6 prosince, 2023 06:30

Pokud jste si nainstalovali diskuzní fórum pomocí redakčního systému phpBB, je možné že se Vám časem přihodí situace, kdy zapomenete své přihlašovací heslo. Pak je dobré, abyste znali postup, jak změnit zapomenuté heslo administrátora v phpBB. Pokud máte přístup do MySQL databáze, dá se situace vyřešit následovně.

Jak změnit zapomenuté heslo administrátora v PHPBB

První a důležitý fakt je ten, abyste měli přístup do MySQL databáze. Např. pomocí nástroje phpMyAdmin. Údaje pro připojení do MySQL by Vám měl na požádání sdělit poskytovatel Vašeho webhostingu.

Jakmile se do správy MySQL databáze přihlásíte, můžete spustit libovolný příkaz. Zkopírujte si tedy níže uvedený MySQL příkaz a ten proveďte.

INSERT INTO phpbb_users (user_type, group_id, username, username_clean, user_regdate, user_password, user_email, user_lang, user_style, user_rank, user_colour, user_posts, user_permissions, user_ip, user_birthday, user_lastpage, user_last_confirm_key, user_post_sortby_type, user_post_sortby_dir, user_topic_sortby_type, user_topic_sortby_dir, user_avatar, user_sig, user_sig_bbcode_uid, user_jabber, user_actkey, user_newpasswd) VALUES (3, 5, ‘Admin1’, ‘admin1’, 0, ‘21232f297a57a5a743894a0e4a801fc3’, ‘admin@example.com’, ‘en’, 1, 1, ‘AA0000’, 1, ”, ”, ”, ”, ”, ‘t’, ‘a’, ‘t’, ‘d’, ”, ”, ”, ”, ”, ”);

změna hesla phpBB

Nový uživatel

Tento příkaz v databázi, v tabulce users, přidá nového uživatele admin1 spolu s heslem admin. Zároveň ale také s veškerými právy administrátora.

Díky tomu se nyní můžete přihlásit do systému phpBB jako uživatel admin1. Po přihlášení si dohledáte svého původního admin uživatele, u kterého již přímo v systému nastavíte nové heslo. Poté se odhlásíte z phpBB a opětovně se přihlásíte pod původním uživatelem. U toho již máte nastavené nové heslo. Nyní můžete ihned uživatele admin1 z bezpečnostních důvodů smazat.

Díky tomuto poměrně jednoduchému systému můžete resetovat zapomenuté heslo do svého fóra a dále jej používat a moderovat.

Web je vytvářen s pečlivostí k obsaženým informacím. Snažím se poskytovat kvalitní a užitečný obsah, který ostatním pomáhá, nebo je inspiruje. Pokud jste spokojeni s mou prací a chtěli byste mě podpořit, můžete to udělat prostřednictvím jednoduchých možností.

Byl pro Vás tento článek užitečný?

Klikni na počet hvězd pro hlasování.

Průměrné hodnocení. 0 / 5. Počet hlasování: 0

Zatím nehodnoceno! Buďte první

Jak užitečný vidíte tento článek.

Sledujte mě na sociálních médiích.

Je mi líto, že pro Vás nebyl článek užitečný.

Jak mohu vylepšit článek?

Řekněte mi, jak jej mohu zlepšit.

newsletter

Odebírejte Newsletter

Buďte v obraze! Připojte se k odběru newsletteru a buďte první, kdo získá nejnovější informace přímo do vaší e-mailové schránky. Sledujte aktuality, exkluzivní události a inspirativní obsah, přímo na Vašem e-mailu.  

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře/ů
Vložené zpětné vazby.
Zobrazit všechny komentáře.

Pokud mi chcete napsat rychlou zprávu, využije, prosím, níže uvedený
kontaktní formulář. Děkuji.

Další Kontaktní údaje