Nelze se přihlásit do administrace PrestaShopu 1.7.8.7

Upraveno 6 prosince, 2023 06:31

Nainstalovali jste PrestaShop na webserver, kde je nižší verze PHP než 7.4, a nelze se přihlásit do administrace PrestaShopu? To se projevuje tím, že po zadání loginu (mailové adresy) a hesla, zůstane PrestaShop v pozici logovací obrazovky, kde pouze zmizí pole pro zadání údajů. 

Nelze se přihlásit do administrace PrestaShopu 1.7.8.7

Řešení:

Kontaktujte svého poskytovatele webhostingu a požádejte jej o nastavení vyšší verze PHP. Např. verze 7.4. Jakmile se nová verze PHP aplikuje na web, měli byste se přihlásit do PrestaShopu zcela bez problému. Mnoho poskytovatelů sdíleného webhostingu navíc umožňuje změnu verze PHP z administrace, nebo z control panelu webhostingu. Změna verze je tedy relativně jednoduchá a je možné se vrátit k původní verzi, kterou doporučuji si někam zapsat, pro možnost návratu. Pokud máte na webu i jiný obsah, nebo jiný redakční systém než PrestaSop, je důležité také počítat s tím, že původní obsah webu nemusí být s novou verzí PHP zcela kompatibilní. 

Jak zjistím aktuální verzi PHP?

Pokud se pomocí FTP klienta přihlásíte na FTP, je možné do složky webu nahrát skript s funkcí phpinfo(). Tato funkce poté umí vypsat verzi a parametry PHP, které web používá. Vytvoříte si tedy nejprve soubor pojmenovaný info.php a do něj vložíte tento kód (https://www.php.net/manual/en/function.phpinfo.php):

<?php
// Show all information, defaults to INFO_ALL
phpinfo();
?>

Tento skript nahrajte na FTP a poté do prohlížeče napište URL adresu: vasedomena.koncovka/info.php (jméno domény samozřejmě použijte vlastní.

Kompatabilita PrestaShopu s jednotlivými verzemi PHP:

V tabulce uvedené níže si můžete zkontrolovat, jaké verze PrestaShopu jsou kompatibilní s jakými verzemi PHP. Dle této tabulky můžete poté kontaktovat svého poskytovatele webhostingu a případně s ním také domluvit změnu verze.

prestashop and php version

Web je vytvářen s pečlivostí k obsaženým informacím. Snažím se poskytovat kvalitní a užitečný obsah, který ostatním pomáhá, nebo je inspiruje. Pokud jste spokojeni s mou prací a chtěli byste mě podpořit, můžete to udělat prostřednictvím jednoduchých možností.

Byl pro Vás tento článek užitečný?

Klikni na počet hvězd pro hlasování.

Průměrné hodnocení. 0 / 5. Počet hlasování: 0

Zatím nehodnoceno! Buďte první

Jak užitečný vidíte tento článek.

Sledujte mě na sociálních médiích.

Je mi líto, že pro Vás nebyl článek užitečný.

Jak mohu vylepšit článek?

Řekněte mi, jak jej mohu zlepšit.

newsletter

Odebírejte Newsletter

Buďte v obraze! Připojte se k odběru newsletteru a buďte první, kdo získá nejnovější informace přímo do vaší e-mailové schránky. Sledujte aktuality, exkluzivní události a inspirativní obsah, přímo na Vašem e-mailu.  

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře/ů
Vložené zpětné vazby.
Zobrazit všechny komentáře.

Pokud mi chcete napsat rychlou zprávu, využije, prosím, níže uvedený
kontaktní formulář. Děkuji.

Další Kontaktní údaje