Hover text ve WordPressu – bubliny s popisem slova

Upraveno 6 prosince, 2023 11:01

Hover text ve WordPressu – bubliny s popisem slova. Při psaní článků na blogu je občas dobré k méně používaným výrazům či frázím, dodat také vysvětlující kontext. A ne vždy je pro Vás vhodné (nebo potřebné), psát tento kontext do závorky za danou frázi nebo výraz. K tomuto účelu můžete pro WordPress použít jednoduchý plugin, který v textu umí vyhledat všechna takováto slova či fráze a umožníte tak uživateli, který na ně kurzorem myši najede, aby se mu zobrazil vysvětlující text nebo popisek formou bublin s popisem slova. 

Hover text ve WordPressu – bubliny s popisem slova

Plugin, který můžete k tomuto účelu použít se jmenuje Text Hover: https://cs.wordpress.org/plugins/text-hover/

Princip na kterém funguje tento plugin je následující. Uložíte si v něm databázi slov či zkratek, které pak budou na Vašem blogu po najetí kurzorem zobrazovat doplňující text.

Zde můžete vidět příklad, jak plugin funguje: WP, PrestaShop (po najetí kurzorem myši uvidíte vysvětlující text nebo popisek).

Jak můžete plugin nainstalovat:
  1.  v administraci svého WordPressu se přesuňte v menu na položku pluginy.
  2. zde si v podmenu vyberte instalaci pluginů.
  3. v položce klíčové slovo napište Hover text
  4. Plugin nainstalujte a aktivujte.

Nastavit pluginu poté můžete již velmi jednoduše. Nejprve definujete slovo, zkratku, či frázi spolu s jejím významem. Obojí oddělíte symboly =>.

Příklad:

klíčové slovo /mezera/ symbol => /mezera/ význam

pes => pes je zvíře a má čtyři nohy

Pokud plugin najde kdykoliv v textu výraz pes, bude takovýto výraz po najetí kurzorem myši zobrazovat text “pes je zvíře a má čtyři nohy“.

Jediné, na co musíte brát v nastavení pluginu zřetel je tzv. case sensitive.  Jde o rozlišování malých a velkých písmen a v nastavení to můžete dohledat pod položkou: Should the matching of terms/abbreviations be case sensitive?

Pokud máte toto nastavení zaškrtnuté, plugin Vám bude rozlišovat malá a velká písmena a pes pro něj nebude to samé, jako PES, nebo PeS či PEs. Toto tedy musíte brát v potaz, a pokud je dané nastavení aktivní, fráze, slovo nebo výraz musí přesně odpovídat i velkými či malými písmeny, a to i v přesném pořadí.

Instalace pluginu Hover text

Web je vytvářen s pečlivostí k obsaženým informacím. Snažím se poskytovat kvalitní a užitečný obsah, který ostatním pomáhá, nebo je inspiruje. Pokud jste spokojeni s mou prací a chtěli byste mě podpořit, můžete to udělat prostřednictvím jednoduchých možností.

Byl pro Vás tento článek užitečný?

Klikni na počet hvězd pro hlasování.

Průměrné hodnocení. 5 / 5. Počet hlasování: 2

Zatím nehodnoceno! Buďte první

Jak užitečný vidíte tento článek.

Sledujte mě na sociálních médiích.

Je mi líto, že pro Vás nebyl článek užitečný.

Jak mohu vylepšit článek?

Řekněte mi, jak jej mohu zlepšit.

newsletter

Odebírejte Newsletter

Buďte v obraze! Připojte se k odběru newsletteru a buďte první, kdo získá nejnovější informace přímo do vaší e-mailové schránky. Sledujte aktuality, exkluzivní události a inspirativní obsah, přímo na Vašem e-mailu.  

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře/ů
Vložené zpětné vazby.
Zobrazit všechny komentáře.

Pokud mi chcete napsat rychlou zprávu, využije, prosím, níže uvedený
kontaktní formulář. Děkuji.

Další Kontaktní údaje